Головна Новини Суспільство медицина У США попередили про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

У США попередили про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу

Стійкість деяких штамів до щеплень, не забирає важливості вакцинації

8 березня 2021, 12:00
Поділіться публікацією:

Вчені та медики з Америки стурбовані недавно виявленими в Бразилії, Нью-Йорку і Каліфорнії трьома штамами коронавірусного захворювання. Про це повідомляє ТСН, посилаючись на "Голос Америки".

У США попередили про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу

У США попередили про небезпеку трьох нових штамів коронавірусу - фото з відкритих джерел

Мутований вірус був вперше виявлений на території Бразилії і названий P.1. Від також був зафіксований в шести американських штатах і Японії. Повідомляється, що даний штам був виявлений у людей, які вже одужали від коронавірусу, що, на думку фахівців, збільшує ризик, що цей вид може призводити до повторного зараження через його стійкійсть до антитіл.

Мутація B.1.526, яку виявили в Нью-Йорку і прилеглих штатах, на думку вчених, може виявитися стійкішою до вакцинації, а також певних курсів лікування.

Штам, який зафіксували в Каліфорнії, називають B.1.427 або B.1.429. Згідно з попередніми дослідженнями, дана мутація може призводити до підвищеного ризику серйозних ускладнень або летального результату. Зокрема, з поширенням цього виду пов'язують важку ситуацію у відділеннях інтенсивної терапії штату.

Вчені відзначають, що навіть стійкість деяких штамів до щеплень, не забирає важливості вакцинації від коронавірусного захворювання.

Раніше "Коментарі" розповідали, що відомий лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська повідомила, що в Україні підтвердили перші випадки "британського" штаму коронавірусу . Так, два позитивних результати виявили в Івано-Франківську. Інфекціоніст додала, що Україну накрила хвиля важких випадків захворюваності коронавірусом. За її словами, відділення інтенсивної терапії в лікарнях зараз переповнені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини