Головна Новини Суспільство медицина ВООЗ попереджає про можливість ще однієї пандемії через вірус NiV
commentss НОВИНИ Всі новини

ВООЗ попереджає про можливість ще однієї пандемії через вірус NiV

Переносниками вірусу є летючі лисиці

28 січня 2021, 13:47
Поділіться публікацією:

У Всесвітній організації охорони здоров'я зробили заяву про можливу пандемію, але вже не через коронавірус. Новою причиною може стати вірус Nipah або NiV. Про це інформує видання The Guardian.

ВООЗ попереджає про можливість ще однієї пандемії через вірус NiV

У ВООЗ заговорили про вірус, який передається від летючих лисиць- фото: з відкритих джерел

Так, за словами джерела, цей вірус був вперше виявлений в Малайзії ще в далекому 1999 році. Після цього в Південній Азії стався спалах вірусу Nipah або NiV і захворіли одразу 12 осіб. Відомо, що він дуже швидко поширюється. В цілому, смертність від цього вірусу може досягти від 40 до 75%. Ця хвороба протікає іноді зовсім без будь-яких симптомів. У найстрашнішому випадку вірус може викликати смертельний енцефаліт. Повідомляється, що до цього часу у світі немає ліків проти цього вірусу.

Носіями цієї інфекції можуть бути летючі лисиці. Вони мешкають в Австралії, Новій Гвінеї, Південно-Східної Азії, Китаї. Вперше вірус виявили у летючих лисиць в Африці. Людям ця хвороба передавалася після вживання фініків або ж соку з фінікової пальми. Обидва продукти були забруднені після контакту з летючими лисицями, які сиділи на цих плямах.

У зв'язку зі спалахом вірусу, ВООЗ рекомендує людям уникати будь-яких контактів із зараженими вірусом NiV. Крім того, постійно мити руки, а також не забувати користуватися  засобами особистої гігієни.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що Білл Гейтс передрік нову пандемію, яка буде в десять разів гірше коронавірусу. За його словами, світ до такого не готовий. Також сайт повідомляв про те, що на території України зафіксовано випадок зараження хантавірус. Хворий розповів про головні симптоми вірусу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини