Головна Новини Суспільство медицина На території України зафіксовано випадок зараження хантавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

На території України зафіксовано випадок зараження хантавірусом

Хантавірусом заразився житель Львівської області

26 січня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Житель з Львівської області потрапив до лікарні з поганим самопочуттям. Пізніше аналізи показали, що у хворого — рідкісна для України хвороба — хантавірус. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

На території України зафіксовано випадок зараження хантавірусом

Українець заразився хантавірусом - подробиці. Фото: cdn.ru

Чоловік жалівся на підвищену температуру, незначні крововиливи, болі по всьому тілу, зменшення кількості сечі.

Хворий повідомив лікарям, що напередодні мав контакт з гризунами. Проте медики заспокоюють та запевняють, що це одиничний випадок, та й про масову передачу інфекції від людини до людини не йдеться.

"У хворого був контакт із гризунами під час виконання робіт у місці, де вони перебували. Спершу була підозра на лептоспіроз (інфекційна хвороба. – Ред), через подібність клінічних ознак. Далі думали на геморагічну гарячку (назва перебігу деяких вірусних хвороб. – Ред). Під час обстеження перевірили й на хантавірус, що, власне, і підтвердилося", – розповіла інфекціоніст Наталія Тімко, яка лікувала пацієнта з незвичною хворобою.

Лікар дала кілька рекомендацій аби вберегтися від даної хвороби. Насамперед при роботі в місцях, де можуть переховуватися гризуни, варто одягати рукавички. Також необхідно не забувати термічно обробляти продукти, куплені в магазині або на ринку.

Нагадаємо, що хантавірус — це інфекція, якою можна заразитися через контакт з гризунами або ж через їх екскременти, слину чи сечу.

Раніше кілька випадків хантавірусу було зафіксовано в Європі. Перше інфікування підтвердили в німецькій клініці "Шаріте". Інфікованою виявилася мешканка Нижньої Саксонії, яку відправили в госпіталь з нирковою недостатністю.

Також сайт "Коментарі" розповідав, чому літні люди мають пити більше чаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини