Головна Новини Суспільство медицина В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу

Дівчина заразилася від домашнього щура

12 листопада 2020, 17:30 comments2648
Поділіться публікацією:

Перше інфікування хантавірусом підтвердили в німецькій клініці "Шаріте". Інфікованою виявилася мешканка Нижньої Саксонії, яку відправили в госпіталь з нирковою недостатністю, як відзначили в прес-центрі.

В Європі зафіксували перший випадок хантавірусу

Фото: O-spide

Інфікування дівчини хантавірусом підтвердили й додаткові дослідження. Лікарі відзначають, що це перше підтверджене зараження безпосередньо в Німеччині, а не "завезений" випадок.

"Своє початкове походження вірус бере в Азії й, можливо, був завезений в Європу дикими щурами на судах. Однак раніше він не спостерігався в нашій країні", — сказав професор Йорг Хофманн.

На думку фахівців, домашній щур був завезений з іншої країни. Пацієнтка перебуває у відділенні інтенсивної терапії після того, як у неї розвинулася гостра ниркова недостатність.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що лікар озвучив небезпечну помилку в лікуванні коронавірусу: всім пацієнтам з коронавірусною хворобою не рекомендується приймати антибіотики для зниження температури. Чому, пояснив лікар-анестезіолог, професор Сергій Дубров у відео, опублікованому в Telegram-каналі МОЗ






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://korrespondent.net/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини