Головна Новини Суспільство медицина Виявлено новий вид коронавірусу Delta Plus: що потрібно знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Виявлено новий вид коронавірусу Delta Plus: що потрібно знати

Delta Plus отримав неофіційну назву - "непальський"

23 червня 2021, 09:15
Поділіться публікацією:

Уже в дев'яти країнах світу зафіксували штам коронавірусного захворювання Delta Plus, що походить від Delta. Ця мутація є більш небезпечною, ніж оригінальний вірус, тому що легше передається і є стійкішим до вакцинації. Про це повідомляє видання РБК-Україна з посиланням на Hindustantimes.

Виявлено новий вид коронавірусу Delta Plus: що потрібно знати

Виявлено новий вид коронавірусу Delta Plus - фото з відкритих джерел

Delta Plus вже поширився у Великобританії, США, Японії, Китаї, Португалії, Швейцарії, Польщі, Індії, Непалі та Російській Федерації.

Відзначається, що Всесвітня організація охорони здоров'я внесла новий варіант COVID в список штамів, які викликають особливе занепокоєння. Фахівці повідомляє, що він стійкий до "коктейлю" моноклональних антитіл.

Delta Plus отримав неофіційну назву — "непальський", тому що був виявлений у 13 людей, що прямували з Непалу до Японії. Однак точно невідомо, чи з'явився він в Непалі насправді.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) зайнялася вивченням ще одного небезпечного штаму коронавірусного захворювання, який вперше зафіксували в Латинській Америці. Фахівці іменували його "лямбда". У ВООЗ не виключають того, що цей варіант може бути заразною інших вірусів і погрожувати імунній системі людини. Точних висновків фахівців з цього приводу поки немає. Вперше цей коронавірусний штам виявили в Перу в серпні 2020 року.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, щоб якомога швидше відновитися після перенесеного коронавірусного захворювання, необхідно вживати в їжу велику кількість овочів. Також варто включити в раціон свіжу зелень. Такими порадами поділилася нутриціолог Наталія Дубовик.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини