Головна Новини Суспільство медицина Вірус знову мутував - виявлено новий штам COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірус знову мутував - виявлено новий штам COVID-19

Мутація інфекції поширюється у місті Форкальк'є у Провансі

4 січня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

Коронавірус починає мутувати набагато швидше, ніж передбачалося раніше. Не встигло людство відійти від штаму "Дельта" і розпочати робити спроби боротьби з дуже швидким штамом "Омікрон", як на півдні Франції зафіксували новий штам COVID-19. Як передає видання "Коментарі", про це пише портал "MedRxiv".

Вірус знову мутував - виявлено новий штам COVID-19

Коронавірус. Фото: mc-mk.com.ua

Новий штам офіційно зареєстровано як B.1.640.2. На сьогоднішній день вчені підтвердили захворювання на новий штам у 12 осіб.

Портал зазначає, першого хворого було виявлено в середині листопада минулого року – захворювання виявили у туриста, який повернувся з Камеруну. До того, як діагноз підтвердилася людина не відчувала серйозних проблем зі здоров'ям, були лише легкі симптоми, які характерні для сезонної застуди.

Мутація вірусу поширюється у місті Форкальк'є у Провансі. Про те, які наслідки нового штаму і чим він небезпечний, поки що невідомо, оскільки вивчити його належним чином ще не вдалося.

Читайте також на порталі "Коментарі" — медики та вчені США назвали головні симптоми нового штаму "Омікрон", які не є характерними для будь-якого іншого захворювання. Першим сигналом, що ваш організм долає саме "Омікрон", є висипання на шкірі, можуть відзначатися білі плями або посинення шкірних покривів. Все це може свідчити про нестачу кисню у крові. Ще одним симптомом може бути задишка, постійний головний біль, тяжкість голови з ранку, постійне почуття невисипання. Спостерігаючи всі ці симптоми, потрібно не зволікати і звертатися за допомогою до медиків. Намагатися перенести хворобу на ногах – небезпечно здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини