Головна Новини Суспільство медицина Викликає занепокоєння: Михайло Радуцький розповів, як переносять "Омікрон" діти
commentss НОВИНИ Всі новини

Викликає занепокоєння: Михайло Радуцький розповів, як переносять "Омікрон" діти

Під час епідемії Омікрону тяжкий перебіг хвороби спостерігається в дітей

27 січня 2022, 15:01
Поділіться публікацією:

Михайло Радуцький, народний депутат, голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування розповів, який стан завантаженості дитячих лікарень в Україні. Про це повідомляє кореспондент порталу "Коментарі".

Викликає занепокоєння: Михайло Радуцький розповів, як переносять "Омікрон" діти

Фото ілюстративне / Pixabay

За його словами, наразі найважче хворіють діти, бо вони не були вакциновані. Для порівняння: завантаженість лікарняних ліжок в медичних закладах, де лікуються повнолітні українці, становить близько 30%, в дитячих лікарнях — майже 70-80%.

Якщо в той період, коли циркулював штам "Дельта" й реєструвалося понад 20 тисяч хворих на добу, кількість зайнятих дорослими пацієнтами ліжок була більше 60%, то при штамі "Омікрон" — до 30%. По-перше, це й позитивний результат вакцинації, а по-друге, "Омікрон" викликає не такий важкий перебіг хвороби, тому госпіталізацій серед дорослого населення менше.

"На жаль, ми будемо мати дуже великі цифри (кількість хворих — ред.). Єдине, що заспокоює — зайнятість ліжок та летальність набагато нижча, ніж при штамі Дельта. А занепокоєння викликає те, що важко хворіють діти. При цьому МОЗ готується. Вже є домовленість про постачання вдвічі більше кисню до лікарень. Ліжок з киснем розгорнули більше. При Омікроні госпіталізацій менше, однак це не стосується дітей. Дітки дуже тяжко хворіють саме на Омікрон. Втім, вводити локдаун сенсу немає, в Україні діятиме адаптивний карантин з зонуванням", — розповів нардеп. 

Як повідомляв портал "Коментарі", Радуцький вважає, що протягом наступних двох-трьох тижнів кількість добових заражень коронавірусом зростатиме. При цьому парламентар додав, що мутація "Омікрон", особливо у щеплених громадян, не викликає тяжких наслідків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини