Головна Новини Суспільство медицина Від яких інфекційних захворювань найчастіше страждають українці — статистика
commentss НОВИНИ Всі новини

Від яких інфекційних захворювань найчастіше страждають українці — статистика

Найбільше у 2020 році українці страждали від ротовірусних та харчових токсичних інфекцій

28 січня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

У Центрі громадського здоров’я проаналізували, якими інфекційними хворобами найчастіше заражалися українці протягом 2020 року. Відповідну статистику повідомляють на офіційній Facebook-сторінці відомства.

Від яких інфекційних захворювань найчастіше страждають українці — статистика

Порівняно із попереднім роком у 2020-му українці рідше підхоплювали інфекції. Фото із відкритих джерел

Найбільшою проблемою (окрім коронавірусу, звісно, але ж то вірус) для громадян України минулого року були гастроентероколіти (ГЕК; ротовірусні захворювання) та харчові токсикоінфекції. За офіційними даними, в Україні було зареєстровано 19651 випадок зараження ГЕК та ХТІ невстановленої етіології, 16044 — встановленої. Утім, обидва показники зменшилися в понад 2 рази, порівняно із 2019 роком.

Від яких інфекційних захворювань найчастіше страждають українці — статистика - фото 2

Значна частка населення страждала на вірусний гепатит — 6603 випадків (менше на 47,3%, ніж у 2019-му). Із них найбільша кількість — 3492 — це хронічний гепатит С. Високий показника має і виявлення педикульозу і фтиріозу — 5843 особи. Та у 2019 році цих інфекційних захворювань виявили у 2,1 рази більше. Зафіксовано і 3690 випадків корости, що менше на понад 42%, ніж у позаминулому році.

Загалом майже усі зареєстровані інфекційні захворювання в Україні за 2020 рік пішли на спад. "Приріст" показали лише туляримія — 3 хворих дорослих у Сумській та Херсонській областях, та сибірська виразка — 1 хворий на Одещині. Зазначається, що у 2019 році цих хвороб в Україні не діагностували.

Користувачі соцмереж уже встигли прокоментувати таку здебільшого позитивну статистику. На думку деяких осіб, розповсюдженню інфекцій завадило часте миття рук та дезінфекція, яких вимагають обмеження через коронавірус.

Раніше "Коментарі" розповідали, від яких хвороб, за повідомленням міністра охорони здоров’я, українці найчастіше помирають. Також на порталі можна дізнатися, які захворювання можуть розвинутися після одужання від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини