Головна Новини Суспільство медицина Вчений назвав ім'я першого у світі пацієнта із COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений назвав ім'я першого у світі пацієнта із COVID-19

Перший відомий випадок зараження COVID-19 стався 11 грудня 2019 року

19 листопада 2021, 15:04
Поділіться публікацією:

Доктор Майкл Воробей, керівник відділу екології та еволюційної біології Університету Аризони назвав ім'я першого у світі пацієнта з коронавірусом. Нею стала продавчиня Вей Гуйсянь. Про це повідомляє УНІАН із посиланням на The Guardian.

Вчений назвав ім'я першого у світі пацієнта із COVID-19

Коронавірус - фото з відкритих джерел

Саме 11 грудня 2019 року було зафіксовано перший випадок захворювання на COVID-19. Захворіла стала продавчиня морепродуктів на ринку в Ухані.

Хоча й раніше повідомлялося, що перший випадок стався з 41-річним бухгалтером-чоловіком, який жив за десятки кілометрів від цього ринку. На думку вченого, ВООЗ неправильно витлумачила ранні терміни пандемії COVID-19. Ця помилка була врахована.

Звідки взявся коронавірус?

З початку поширення COVID-19 минуло два роки, але вчені досі не можуть назвати остаточну причину цього вірусу. Над цим працюють не лише вчені, а й спецслужби різних країн. І досі походження вірусу залишається предметом суперечок.

Деякі фахівці наголошують на тому, що пандемія у світі могла бути створена штучно. Через витік вірусної маси із лабораторії.

Як зазначається у звіті про походження COVID-19, підготовленому лабораторією уряду США, є висновок, що гіпотеза походження коронавірусу з лабораторії в китайському Ухані — правдоподібна і заслуговує на докладне вивчення надалі.

У жовтні Всесвітньою організацією охорони здоров'я було створено спецгрупу з вивчення походження нових патогенів (SAGO). Її головна мета – визначити походження вірусу. Крім того, краще підготуватися до нових спалахів інших смертельних патогенів.

Фахівці розглянуть, чи міг вірус передаватися від тварин до людей на ринках в Ухані або ж поширився через нещасний випадок у лабораторії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, який ефективний засіб у боротьбі з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини