Головна Новини Суспільство медицина Вчені заявили, що антибіотики з тарганів можуть врятувати людське життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені заявили, що антибіотики з тарганів можуть врятувати людське життя

Учені покладають, що у тарганів є молекули, які здатні вбивати небезпечні бактерії в людському організмі

21 грудня 2020, 17:11
Поділіться публікацією:

Щорічно у всьому світі від бактеріальних інфекцій помирає понад 15 млн осіб. На сьогодні існує гостра потреба в пошуку нових препаратів, здатних запобігти або ж вилікувати такі інфекції. Вчені з Американського університету Шарджі проводять дослідження, які, можливо, приведуть їх до відкриття. Про це інформує сайт Gulftoday.

Вчені заявили, що антибіотики з тарганів можуть врятувати людське життя

ФОТО: З відкритих джерел

За словами вчених, їм вдалося знайти у тарганів безліч молекул, які вбивають на 100% метіціллінрезістентний золотистий стафілокок, бактерії, що викликають інфекції в різних частинах тіла, бактерії, що викликають кишкову паличку та інші не менш небезпечні бактерії в організмі людини. Повідомляється, що на людину негативного впливу ці молекули надавати не будуть.

У зв'язку з тим, що таргани проводять своє життя в найбільш забруднених місцях, то у них більш потужні захисні механізми від бактерій, які допомагають їм виживати в таких умовах. Також відомо, що у тарганів в шлунковому тракті знайшли кілька нових антибіотиків.

Вчені з Арабських Еміратів відзначили, що дослідження проводяться вже протягом останніх 5 років. За цей час у них вийшло виявити сильні протимікробні агенти в молекулах тарганів. Наступні клінічні випробування допоможуть перевірити їх вплив і ефективність. Навід Хан, професор і завідувач кафедри біології, хімії та наук про навколишнє середовище Коледжу мистецтв і наук Австралії, також бере участь в дослідженнях, завив, що все вже з нетерпінням чекають, щоб протестувати потенційні молекули проти бактеріальних інфекцій.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона, а також про те, що вчені назвали продукт, який допоможе вберегти себе від серйозних хвороб і онкології.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини