Головна Новини Суспільство медицина Вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона (ФОТО)

Створення генно-модифікованих продуктів допоможуть вирішити відразу дві важливі проблеми

11 грудня 2020, 14:31
Поділіться публікацією:

Британські вчені з кафедри метаболічної біології і біологічної хімії Центру Джона Інеса створили унікальний вид томатів. Плоди помідорів були створені для синтезу і накопичення L-DOPA (левопода), тобто лікарського, протипаркінсонічного кошти.

Вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона (ФОТО)

ФОТО: З відкритих джерел

Хвороба Паркінсона являє собою дуже серйозне захворювання нервової системи. Вилікувати його повністю неможливо. На сьогоднішній день є кілька груп препаратів, що борються з хворобою Паркінсона. Основними є препарати левоподи, що представляють собою синтетичні аналоги дофаміну.

Вчені повідомляють, що недавно в буряках був ідентифікований ген, що кодує фермент, який відповідає за його синтез. Він бере участь у створенні пігменту. Завдяки цьому плід томату був модифікований за допомогою додавання гена, який відповідає за синтез L-DOPA в буряках.

Крім того, плоди томата L-DOPA продемонстрували покращений термін зберігання і знижену сприйнятливість до ботрітіс сірому, тобто недосконалими ой стаді і цвілевих грибів, збудника сірої гнилі багатьох рослин.

Створення цього г енно-модифіковані ого продукт а, на думку вчених, може вирішити відразу дві великі проблеми. Перша — побічні ефекти від хімічно синтезованої левоподи. Друга — відсутність в бідних країнах. Творці спочатку планували зробити препарат доступним за ціною для населення.

Вчені створили унікальні помідори, які допомагають боротися з хворобою Паркінсона (ФОТО) - фото 2


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що вчені назвали продукт, який допоможе вберегти себе від серйозних хвороб і онкології , а також про те, що буде з організмом, якщо кожен день пити пиво .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини