Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували, скільки часу зберігаються антитіла до коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, скільки часу зберігаються антитіла до коронавірусу

Антитіла - це білок, який виробляється в організмі після інфекції

2 грудня 2020, 13:42
Поділіться публікацією:

Фахівці з Японії провели нове дослідження, в ході якого з'ясували, що в організмі людей, які перехворіли на коронавірус, антитіла зберігаються протягом шести місяців.

Вчені з'ясували, скільки часу зберігаються антитіла до коронавірусу

Фото: unsplash. Кейт Тріфо

Результати нового дослідження опубліковані у виданні NHK. Відомо, що для проведення експерименту вчені з університету Йокогами (а також інших установ) запросили 376 добровольців. Це були люди віком від 20 до 70 років, які заразилися COVID-19 в період з лютого по травень цього року.

Експерти взяли аналізи зразків крові через пів року після зараження. Вони показали, що у 97 відсотків людей залишилися в організмі антитіла з безсимптомними або легкими симптомами. А у 100 відсотків — з помірними або серйозними симптомами.

З цього випливає висновок, що люди з антитілами протягом шести місяців мають найнижчі шанси повторно заразитися коронавірусом.

Експерти підсумували, що дане відкриття є дуже важливим, оскільки допоможе прискорити процес розробки вакцини. Але вони підкреслюють, що ці результати далеко не остаточні, тому в майбутньому може знадобитися ще кілька досліджень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар назвала причину стрімкого поширення COVID-19 в Україні. Стрімке поширення вірусу пояснюється тим, що відсутній необхідний контроль за режимом самоізоляції. На даному етапі в нашій країні відсутній механізм, який повинен це контролювати. Про це заявила лікар-епідеміолог, доктор медичних наук Світлана Доан у своєму інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини