Головна Новини Суспільство медицина Вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусу

Дослідники з Німеччини та США виявили, що у госпіталізованих із коронавірусною інфекцією пацієнтів підвищений рівень вироблення аутоантитіл — антитіл, що діють проти тканин людини і є провісниками аутоімунних захворювань

15 вересня 2021, 14:35
Поділіться публікацією:

Вчені вважають, що все через антитіла, що діють проти тканин людини. У більш ніж 60% госпіталізованих із COVID-19 виявили антицитокінові аутоантитіла — у контрольній групі цей показник склав 15%. Про це сказано у статті в журналі Nature Communications, це є однією з причин важкого протікання COVID-19 у деяких хворих.

Вчені з'ясували причину важкого перебігу коронавірусу

Коронавірус, фото з відкритих джерел

Значною мірою це пов'язано з рідкісними розладами, такими як міозит, системний склероз і синдроми перекриття. Підмножина автоантитіл, орієнтованих на традиційні аутоантигени або цитокіни, розроблять DE NOVO, слідуючи інфекції SARS-COV-2. Дослідники дійшли висновку, що SARS-COV-2 викликає розвиток нового найнятого автоантигену IgG здебільшого госпіталізованими пацієнтами COVID-19 і позитивно корелює з імунними реакціями на білки SARS-COV-2.

Приблизно половина госпіталізованих пацієнтів в академічній лікарні у Греції мала високий рівень автоантитіл, часто пов'язаних з клінічними висновками, такими як висипання, тромбоз і васкуліт. Сиворотні антитіла (ANA) були виявлені приблизно у третини пацієнтів. Повідомлялося, що 23 з 48 (44%) пацієнтів критично хворі COVID-19 мають позитивні тести. А 52% госпіталізованих пацієнтів COVID-19 мають антифосфоліпідні антитіла. Вони також показали, що аутоантитіла мають можливість викликати згустки крові в моделях миші.

Вчені припустили, що SARS-COV-2 викликає утворення антитіл проти традиційних автоантигенів і цитокінів/хемокінів де Ново, і вони корелюють з антивірусними відгуками.

"Ми зібрали три різних призначених для користувача білкових масивів на основі бісеру для вимірювання антитіл IgG, знайдені в CTDS, ACA і антивірусних відповідях в зразках 197 COVID-19. Зразки були отримані зі 147 госпіталізованих пацієнтів, інфікованих SARS-COV-2, деякі з яких були зібрані поздовжньо, в трьох географічно різних місцях", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що третя доза Pfizer в чотири рази підвищує захист від коронавірусу — ізраїльський МОЗ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини