Головна Новини Суспільство події Потрійна доза Pfizer у чотири рази підвищує захист від коронавірусу - ізраїльський МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Потрійна доза Pfizer у чотири рази підвищує захист від коронавірусу - ізраїльський МОЗ

Від трьох доз Pfizer у чотири рази сильніший захист, ніж від двох

23 серпня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Ефективність захисту проти коронавірусу після щеплення третьою дозою вакцини в рази вища, ніж від вакцинації двома дозами. При цьому не має значення, якою саме вакциною людині робили щеплення. Особливо це видно на людях старше 60 років. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє Reuters, посилаючись на ізраїльське Міністерство охорони здоров'я.

Потрійна доза Pfizer у чотири рази підвищує захист від коронавірусу - ізраїльський МОЗ

Вакцина Pfizer. Фото: Українська правда

Так, ізраїльські медпрацівники заявили, що люди, які входять до груп ризику, тобто у віці старше 60 років, отримали в чотири рази вищий захист від коронавірусу після щеплення третьою дозою, ніж він був у них після отримання двох щеплень. Про зростання захисту стало відомо через 10 днів після уколу третьої вакцини. Таким чином ізраїльські медики дійшли висновку, що слід робити ін'єкції людям 60 років і старше третьою дозою вакцини проти коронавірусу. Це гарантує надійний захист від інфекції.

Старт щеплення третьою дозою вакцини Pfizer людей у похилому віці в Ізраїлі дали на початку серпня. Також до вакцинації третьою дозою готові в США. В адміністрації Джо Байдена не бачать сенсу чекати, поки закінчаться усі дослідження.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ВООЗ зробили офіційну заяву про те, що з третьою дозою щеплення проти COVID-19 поспішати не треба, адже точних результатів після клінічних досліджень досі немає. Отже, говорити про стовідсоткову ефективність третьої дози поки що не доводиться. Не може бути жодних дискусій щодо питання отримання третьої дози вакцини. Сьогодні у ВООЗ дійшли єдиної думки — бустери не потрібні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Ігор

23 серпня 2021, 11:36

Давайте рахувати ефективність при отримані 4-ї, 5-ї доз. Як бути, коли всі щеплення діють рік? Потім заново? Може почати все життя колоти ці дози, як інсулін? Виробники непогано зароблять. В нашу злиденну, завдяки "патріотам" країну, будуть слати дози як гуманітарну допомогу або подарунки. Патріотичні нероби звикли користуватись іншими.


Новини