Головна Новини Суспільство медицина Вчені з США виявили викликані ЛСД зміни у поведінці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з США виявили викликані ЛСД зміни у поведінці

Дослідники з США показали, що діетіламід d-лізергінової кислоти (ЛСД) впливає на роботу нейронів гіпокампу

16 вересня 2021, 09:10
Поділіться публікацією:

Це може пояснити зміни в поведінці після прийому речовини, оскільки діетіламід лізергінової кислоти (ЛСД) викликає галюцинації, які є сприйняттям, не пов'язаним із зовнішнім середовищем. Стаття вчених опублікована в журналі Cell Reports.

Вчені з США виявили викликані ЛСД зміни у поведінці

ЛСД - зміни у поведінці, фото з відкритих джерел

Як ЛСД змінює активність нейронів, що лежить в основі аномального сприйняття, невідомо. Вчені показували на прикладі щурів — коли вони бігають знайомим шляхом, клітини гіпокампу під впливом ЛСД знижують швидкість їхнього порушення, їх спрямованість і їх взаємодія з зоровими кортикальними нейронами. Однак нейрони гіпокампу і зорові коркові нейрони тимчасово збільшують частоту збудження під час посмикування головою, поведінкової ознаки галюцинаційного стану у гризунів. Коли пацюки нерухомі, ЛСД посилює синхронність збудження кори головного мозку в стані, аналогічному переходу від неспання до сну, під час якого взаємодія гіпокампу і кори головного мозку залишається ослабленим, в той час, як реактивація неспання гіпокампу зберігається.

"Наші результати припускають, що ЛСД пригнічує гіппокампально-кортикальні взаємодії під час активної поведінки й під час нерухомості, що призводить до внутрішніх уявленням гіпокампу, які деградують і ізольовані від зовнішніх сенсорних входів. Ці ефекти можуть сприяти виникненню аномальних сприйняття, викликаних ЛСД", — сказано у повідомленні.

На відміну від досліджень на людях, збудлива активність нейронів у тварин може бути зареєстрована під час поведінкових реакцій на психоделічні препарати. Тому вирішили вивчити вплив ЛСД на активність нейронів у вільно пересуваються щурів.

З'ясувалося, що отримували ЛСД миші пробігали менше кіл і рухалися набагато менше своїх родичів з контрольної групи. Активність нейронів гіпокампу і зорової кори — областей, де у мозку формується "карта" місцевості, — значно при цьому знижувалася.

ЛСД — напівсинтетичне психоактивну речовину з сімейства лізергамідов.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що чоловік розповів секрет схуднення на 20 кілограмів за сім місяців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини