Головна Новини Суспільство медицина Вчені виявили невідомий коронавірус, який можуть поширювати собаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили невідомий коронавірус, який можуть поширювати собаки

У собак, які були заражені цим вірусом, виявляли проблеми в роботі шлунково-кишкового тракту

21 травня 2021, 11:17
Поділіться публікацією:

Американські та малайзійські дослідники виявили раніше невідомий різновид коронавірусу. За даними вчених, він найімовірніше передається від собак до людини. Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Hill.

Вчені виявили невідомий коронавірус, який можуть поширювати собаки

Вчені виявили невідомий коронавірус, який можуть поширювати собаки - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що ще у 2018 році фахівці досліджували мазки з носа понад трьох сотень пацієнтів, які проходили курс лікування від пневмонії в Малайзії. У восьми з них був виявлений раніше не виявлений коронавірус, який був названий CCoV-HuPn-2018.

За даними вчених, вид коронавірусу CCoV-HuPn-2018, який раніше здатний був інфікувати тільки псів, став заражати людей. Точно невідомо, чи може вірус передаватися від людини до людини і як імунітет може йому протистояти.

"Зараз ми не бачимо причин очікувати нової пандемії від цього вірусу, але я не можу виключати, що він ніколи в майбутньому не викличе стурбованість", — сказала одна з дослідників Університету штату Огайо Анастасія Власова.

Фахівці також підкреслили, що у собак, які були заражені цим вірусом, виявляли проблеми в роботі шлунково-кишкового тракту.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що коронавірусна хвороба, попри деяке послаблення, продовжує забирати життя наших співвітчизників. Однак навіть в розпал пандемії COVID-19 не став головною причиною смертності в нашій країні. Судячи зі статистичних даних Держстату, "лідером" в цьому сумному рейтингу залишаються серцево-судинні захворювання. Коронавірус же, згідно зі статистикою, посів лише четверте "місце". З наслідками цієї хвороби за перші три місяці 2021 роки не змогли впоратися 15 040 осіб. До слова, більш ніж половина випадків з летальним результатом від коронавірусу довелося тільки на березень — все через черговий спалах захворювання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини