Головна Новини Суспільство медицина Вчені спрогнозували, коли коронавірус в Україні піде на спад
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені спрогнозували, коли коронавірус в Україні піде на спад

У НАН повідомили, коли в Україні почнеться спад захворюваності на коронавірус у квітні 2021 року, а коли очікувати піку смертності

14 квітня 2021, 11:41
Поділіться публікацією:

Україна пройшла пік захворюваності на коронавірус, тому тепер динаміка нових випадків має піти на спад. Про це йдеться у дослідженні Національної академії наук.

Вчені спрогнозували, коли коронавірус в Україні піде на спад

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За даними вчених, з 7 по 13 квітня в Україні було пройдено пік кількості нових випадків за день.

"Динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження", — йдеться у повідомленні.

Однак щодо летальних випадків, то піковий період ще попереду. За прогнозом, початок зниження кількості летальних випадків можна очікувати наступного тижня.

Крім того, зараз Україна долає пік за кількістю нових госпіталізацій. Показник повільно знижується. Хоча наповненість ліжок, забезпечених подачею кисню, поки ще зростає. У НАН прогнозують, що поліпшення госпітальної динаміки відбуватиметься приблизно через два тижні.

Нагадаємо, станом на 14 квітня в Україні виявили 14 553 нових випадків інфікування коронавірусом (при цьому 13 квітня кількість нових випадків становила 11 680). Зокрема, COVID діагностований у 612 дітей та 426 медичних працівників. Найбільша кількість заражених за минулу добу виявлена у Києві, Харківській, Львівській, Одеській та Полтавській областях. За весь час пандемії в країні коронавірус підтвердили у 1 887 338 осіб, а також зареєстрували 38 225 летальних випадків.

Як раніше повідомлялося, лікар розповів, які регіони України вже пройшли пік коронавірусу. Інфекціоніст назвав три області в Україні, яким вдалося під час хвилі навесні 2021 року пройти пік захворюваності на коронавірус. За словами експерта, Україна досягне плато цього тижня. Кількість хворих на день може зрости до 25-30 тисяч осіб. Але все ще чимало областей залишаються в зоні ризику.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини