Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли, коли очікувати піку смертності через коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, коли очікувати піку смертності через коронавірус

Найбільше летальних випадків через COVID-19 в світі збираються зафіксувати вже на початку осені 2021 року

10 серпня 2021, 13:48
Поділіться публікацією:

Коронавірусна хвороба забрала чимало людських життів по всьому світу. Однак, з урахуванням поширення більш заразного дельта-штаму COVID-19, дослідники прогнозують черговий спалах захворювання. У свою чергу, це спровокує збільшення відсотка смертності, викликаної коронавірусом.

Вчені розповіли, коли очікувати піку смертності через коронавірус

Вже цієї осені кількість загиблих від коронавірусу досягне піку. Фото із відкритих джерел

Як повідомляє проект "Коронавірус-інфо", створений Міністерством охорони здоров'я України, в американському Інституті показників і оцінки здоров'я прорахували, коли саме на Землі буде зафіксована найбільша кількість летальних випадків через ковід.

На жаль, статистика не дуже втішна. Уже на початку вересня 2021 року відсоток загиблих через хворобу пацієнтів почне збільшуватися. До грудня нинішнього року вчені прогнозують, що від коронавірусу помре близько 5,3 млн людей по всьому світу. Ще близько 12 мільйонів — загинуть через ускладнення, викликані цим захворюванням.

Вчені розповіли, коли очікувати піку смертності через коронавірус - фото 2

Особливу увагу фахівці приділяють вже згаданому дельта-штаму, який має підвищену небезпеку через можливість швидше поширюватися.

Варто відзначити, що американські вчені, які прогнозують пік смертності вже на цю осінь, аналізують не тільки офіційну статистику, яку подає більшість урядів. Також дослідники перевіряють повідомлення про всілякі "додаткові" летальні випадки, що разюче відрізняє їхні дані від існуючих будь-яких інших досліджень.

Це має свій сенс, адже відомо, що багато людей, відчуваючи симптоми коронавірусної хвороби, не зверталися до медиків і не робили тести, відповідно не "потрапивши" до стандартної статистики.

Нагадаємо, що найкращим способом убезпечитися від коронавірусу медики вважають вакцинацію. При цьому зараз все частіше чути розмови, що зробити щеплення лише двома дозами протиковідного препарату може бути недостатньо. Однак, як повідомляли "Коментарі", фахівці закликають поки не робити третього щеплення. У чому причина, читайте в нашому матеріалі.

Цікаво, що при цьому в МОЗ впевнені: українцям слід зменшити часовий інтервал між двома дозами вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини