Головна Новини Суспільство медицина МОЗ радить скоротити українцям інтервал між двома дозами вакцини: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ радить скоротити українцям інтервал між двома дозами вакцини: в чому причина

Другу дозу вакцини можуть вводити вже через два тижні

9 серпня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

МОЗ України рекомендує українцям скоротити період між введенням доз вакцини до 14 днів. Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузин в інтерв'ю "Радіо Свобода", передає "Інтерфакс".

МОЗ радить скоротити українцям інтервал між двома дозами вакцини: в чому причина

Вакцинація в Україні, фото КМДА

"Зараз в Україні використовується 28 днів (період між першою і другою дозами — ІФ). Для того, щоб охопити більшу кількість людей, рекомендується зараз використовувати 14-денний інтервал", — повідомив він.

При цьому, Кузін зазначив, що, наприклад, останні дослідження вакцини CoronaVac в багатьох країнах проводилися з інтервалом в 14 днів. Він також сказав, що таким чином можна вакцинувати значно більше людей за коротший термін.

Зараз нові осередки спалаху у світі — Північна Америка та Азія, де минулого тижня ситуація істотно погіршилася. Активно спалах розвивається в Ірані, Туреччині й Таїланді.

24 лютого цього року в Україні почалася вакцинації від ковід-19. На початок липня, за останніми оперативними даними Міністерства охорони здоров'я України, оприлюдненими сьогодні, вже майже 2 мільйони 075 тисяч українців зробили щеплення від цього захворювання. Причому 850 тисяч із них отримали вже дві дози вакцини (або 41% від щеплених). Всього ж із кінця лютого в Україні було проведено 2 млн 925 тисяч щеплень від коронавірусу.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", чому в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу. Рубан зазначив, що це може статися завдяки відповідному рішенню головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, де в Україні найчастіше хворіють і помирають від коронавірусу, а також якими вакцинами прищеплюються. Деталі шукайте в нашій інфографіці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини