Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли, чим відрізняється мозок самотньої людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, чим відрізняється мозок самотньої людини

Група вчених дослідила дані МРТ, генетику і психологічні параметри приблизно 40 000 осіб середнього та похилого віку, які добровільно погодилися розмістити свою інформацію в Британському біобанк

15 грудня 2020, 17:46
Поділіться публікацією:

Ці зимові свята будуть для нас незвичайними, оскільки соціальне дистанціювання через COVID-19 все ще в силі. Нове дослідження показує свого роду сигнатуру (цифру, порядковий номер) в мозку самотньої людини, яка змушує його фундаментально відрізнятися від не самотньої. Дослідження публікує видання News-Medical.

Вчені розповіли, чим відрізняється мозок самотньої людини

Група вчених дослідила дані магнітно-резонансної томографії (МРТ), генетику і психологічні параметри приблизно 40 000 осіб середнього та похилого віку, які добровільно погодилися розмістити свою інформацію в Британському біобанку: базі даних з відкритим доступом для вчених по всьому світу. Потім вони порівняли дані МРТ учасників, які часто відчували себе самотніми, з тими, хто цього не робив.

Дослідники виявили кілька відмінностей у самотніх людей: у них краще розвинені ділянки мозку, які відповідають за планування майбутнього, уяву і спогади. Відзначено, що ці сектори краще координуються між собою. У самотніх людей також міцніше структура пучка нервових волокон, який передає сигнали від гіпокампу.

Ми використовуємо "функцію за замовчуванням", коли згадуємо минуле, уявляємо майбутнє або думаємо про гіпотетичний сьогоденні. Той факт, що структура і функції цієї мережі пов'язані з самотністю, може бути викликаний тим, що самотні люди з більшою ймовірністю використовують уяву, спогади про минуле або надії на майбутнє для подолання своєї соціальної ізоляції.

"За відсутності бажаного соціального досвіду самотні люди можуть бути схильні до внутрішніх думок, таким як спогади або уяву соціальних переживань. Ми знаємо, що ці когнітивні здібності керуються мережевими областями мозку за замовчуванням. Таким чином, підвищена увага до саморефлексії й, можливо, до уявного соціального досвіду, природно, задіє засновані на пам'яті функції стандартної мережі ".

Раніше бельгійський вірусолог розповів, які побічні ефекти від вакцини випробує кожен.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини