Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали наслідок COVID, який може викликати параліч
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали наслідок COVID, який може викликати параліч

Антитіла, які виявили вчені, аналогічні з тими, які викликають різні аутоімунні захворювання

7 червня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Фахівці з Бірменгенского університету в Британії провели дослідження, в ході якого визначили, що інфікування COVID-19 викликає ризик розвитку синдрому Гієна-Барре та інших аутоімунних захворювань. Під час важкої форми коронавірусу можливі параліч дихальних і краніальних м'язів. Про це пише OBOZREVATEL, посилаючись на EurekAlert.

Вчені назвали наслідок COVID, який може викликати параліч

Вчені назвали наслідок COVID, який може викликати параліч - фото з відкритих джерел

Під час дослідження вчені провели аналіз даних пацієнтів, які боролися з коронавірусом у легкій і важкій формах. У таких громадян фахівці зафіксували оніміння ступень і кистей рук, м'язову слабкість і головний біль, проблеми з координацією.

Було відзначено, що антитіла, які виявили вчені, аналогічні з тими, які здатні викликати різні аутоімунні захворювання шкіри, серця і м'язів.

"Ми ще не знаємо, чи дійсно ці аутоантитіла викликають симптоми у пацієнтів, і чи є це звичайним явищем після безлічі інфекцій або просто після COVID-19", — розповів один з авторів дослідження, Алекс Ріхтер.

До слова, синдром Гієна-Барре — це рідкісний стан, під час якого імунна система людини вражає власні периферичні нерви.

Раніше портал "Коментарі" писав, що британські вчені провели дослідження , в ході якого проаналізували обсяги і доцільність вживання антибіотиків пацієнтами з коронавірусом. Їм вдалося встановити, що антибактеріальні препарати потрібно приймати тільки як виняток і в відділеннях інтенсивної терапії. Вчені відзначили, що проведене дослідження продемонструвало часте застосування антибіотиків, яке не є обов'язковим для більшості пацієнтів із коронавірусним захворюванням.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини