Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали хворобу, яка захищає організм від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали хворобу, яка захищає організм від COVID-19

Через особливості організму і препаратів, що приймаються, ризик захворіти на коронавірус різко знижується

2 грудня 2020, 15:51 comments2074
Поділіться публікацією:

Люди, які страждають на бронхіальну астму мають менше шансів заразитися коронавірусною хворобою. До такого висновку прийшли ізраїльські дослідники. Такий феномен пов'язаний з тим, що в астматиків занижено кількість певного ферменту, через що і виникають напади. А саме його вірус COVID-19 використовує для того, щоб проникнути всередину організму.

 Вчені назвали хворобу, яка захищає організм від COVID-19

Крім того, люди, які використовують препарати для інгаляцій, що містять кортикостероїди для блокування астматичних нападів, знижують поширення коронавірусу.

Крім того, астматики більш відповідально ставляться до свого здоров'я, адже в будь-який момент у них може статися бронхоспазм, та й ускладнення від простудних захворювань у них протікає важче. Тому саме ця категорія людей в громадських місцях знаходиться в масках, частіше, ніж будь-хто інший дотримується соціальну дистанцію.

Раніше портал "Коментарі" писали про те, що коронавірус SARS-CoV-2, виявлений в Китаї на початку цього року, міг поширюватися по Землі ще до того моменту, як він був виявлений в Ухані. До таких висновків прийшли вчені Центру по контролю і профілактиці захворювань Сполучених Штатів.

Крім того "Коментарі" повідомляли про те, що німецький вірусолог Олександр Кекуле озвучив справжню, за його словами, причину епідемії коронавірусу SARS-CoV-2. Кекуле вважає, що штам вірусу, завезеного з Китаю, мутував у вогнищі на півночі Італії та став більш заразним, звідки й поширився по континенту, а потім і по світу. За словами німецького вірусолога, зараз ми боремося саме з цим різновидом SARS-CoV-2, який переважає над COVID-19 з китайського Уханя. Саме він діагностується практично у ста відсотків хворих з невеликим лише винятком. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини