Головна Новини Суспільство медицина Вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом

Міжнародна команда вчених дійшла висновку, що носіння захисних масок знижує ризик зараження коронавірусною інфекцією на 53%

18 листопада 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Британські та австралійські вчені заявляють, що маски є одним із найефективніших засобів боротьби з коронавірусом. Їхнє носіння знижує на 53% ризик зараження COVID-19. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Вчені назвали ефективний засіб боротьби з коронавірусом

Захисна маска - фото з відкритих джерел

Експерти запевняють, що обов'язкове носіння масок стоїть поряд із вакцинацією.

Використання масок має стати елементом комплексу заходів, спрямованих на переривання передачі інфекції та порятунок життів.

" Систематичний огляд та мета-аналіз нефармацевтичних втручань вперше показали, що носіння масок, соціальне дистанціювання та миття рук — все це ефективні заходи щодо стримування випадків захворювання, причому найбільш ефективними є носіння масок", — йдеться у повідомленні.

Доведено, що коронавірус поширюється повітряно-краплинним шляхом. Маска десятки разів знижує ризик зараження навіть при спілкуванні з хворими.

Результати досліджень було визначено після проведення понад 30 експериментів з усього світу, які показали, що ризик захворіти на коронавірус знижується на 53%.

Також необхідними заходами в період пандемії визнано – дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Також британські вчені раніше помітили, що люди, які перехворіли на застуду, мають вищий захист від захворювання. Медики пояснюють це підвищенням рівня захисних Т-клітин у крові людини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні маски мають носити всі, навіть ті, хто пройшов повний курс вакцинації.

Основні правила носіння масок:

  • Якщо ви надягли або зняли маску або торкнулися її, проведіть гігієнічну обробку рук.
  • Носіть маску так, щоб вона закривала ніс, рот та підборіддя.
  • Після зняття маски кладіть її у чистий поліетиленовий пакет; тканинні маски необхідно щодня прати, а медичні маски необхідно утилізувати із побутовим сміттям.
  • Не слід застосовувати маски із клапанами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини