Головна Новини Суспільство медицина Вчені дослідили, скільки вірусу потрібно, щоб заразити людину COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені дослідили, скільки вірусу потрібно, щоб заразити людину COVID-19

Вчені спеціально заразили людей COVID-19, щоб з'ясувати заразність вірусу

11 лютого 2022, 18:34
Поділіться публікацією:

З появою COVID-19 у світі з'явилося безліч теорій та припущень, якою дозою інфекції можна інфікуватися, а якою ні, уникнувши захворювання. Тепер же група вчених під керівництвом дослідника Крістофера Чіу з Імперського коледжу Лондона дійшла висновку, що захворіти на коронавірус можна і за допомогою однієї краплі з вірусом, що потрапив в організм. Як передає видання "Коментарі", про це повідомляє "Live Science".

Вчені дослідили, скільки вірусу потрібно, щоб заразити людину COVID-19

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Для того, щоб дослідити заразність вірусу в дослідженні добровільно взяли участь молоді люди, яких заразили коронавірусом. Загалом у дослідженні взяли участь 34 особи віком від 18 до 30 років, які не хворіли раніше на COVID-19 і які не були щеплені вакциною проти коронавірусу. У їхній крові також не було виявлено антитіл, які можуть уражати вірус.

Результати дослідження, які з'явилися в "Springer Nature", ще не оцінили належним чином медики та вчені, але вже можна зробити перші висновки про те, як протікає хвороба коронавірусу за легкої форми захворювання.

У рамках дослідження кожен юнак був заражений мінімальною дозою вірусу, яку можна порівняти приблизно з краплею рідини, яка виробляється з носа людини, що захворіла. У результаті 18 людей заразилися вірусом. У 16 людей з'явилися такі симптоми, як біль у горлі та суглобах, головний біль, озноб. У 13 людей спостерігалася втрата нюху.

Головна загадка для команди вчених полягає в тому, чому частина людей, які брали участь у дослідженні, не захворіли після інфікування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Франція починає лікувати коронавірус таблетками Pfizer.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини