Головна Новини Суспільство медицина Франція починає лікувати коронавірус пігулками Pfizer: коли ліки чекати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція починає лікувати коронавірус пігулками Pfizer: коли ліки чекати в Україні

Україна вже перерахувала кошти, чекає на перші поставки препарату

3 лютого 2022, 10:16
Поділіться публікацією:

Таблетки Pfizer "Паксловід" вже цього тижня мають з'явитися в аптеках Франції, яка фактично стає першою країною в Європейському Союзі, що починає використовувати цей препарат для лікування хворих на коронавірус. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Associated Press".

Франція починає лікувати коронавірус пігулками Pfizer: коли ліки чекати в Україні

Таблетки Pfizer "Паксловід". Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що таблетки "Паксловід" стануть першими препаратами, які в ЄС офіційно затверджені для лікування респіраторних вірусних захворювань.

Міністерства охорони здоров'я Парижа повідомляє, що перша партія, що складається з 10 тисяч таблеток, з'явиться вже найближчої п'ятниці в аптеках.

Таблетки Pfizer будуть призначати всім, у кого є симптоми захворювання на коронавірус, але при цьому не потрібно звертатися до медиків за допомогою, коли не потрібна госпіталізація, коли хвороба протікає зазвичай і без ускладнень.

Європейське агентство з лікарських засобів дало згоду на використання "Паксловіду" після того, як цей препарат був схвалений медиками Великобританії та США і почав використовуватися в цих країнах.

Цей препарат випускатиметься не лише Pfizer. У компанії Merck також заявили, що незабаром починають випускати "Паксловід". Шпалери комопанії відзначають, що ліки будуть ефективними і при лікуванні від "Омікрону".

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко розповів в ефірі ток-шоу "Свобода слова на ICTV", що в Україні також скоро з'являться ліки проти коронавірусу. Гроші вже перераховані і залишається лише дочекатися постачання. Точних термінів міністр при цьому не назвав, зазначивши лише, що це точно відбудеться цього року. Ляшко зазначив, від того, як швидкого препарату з'явиться в Україні безпосередньо залежить, закінчиться пандемія у 2022 році чи ні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини