Головна Новини Суспільство медицина Вакцина NovaVax показала ефективність 96%: її будуть застосовувати в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина NovaVax показала ефективність 96%: її будуть застосовувати в Україні

Третя фаза випробування вакцини NVX CoV2373 проходила в Великобританії.

12 березня 2021, 01:31
Поділіться публікацією:

Вакцина від коронавірусу американської компанії Novavax виявилася ефективною на 96,4% проти вихідного штаму, а проти британського — на 86,3%. Про це повідомляє Reuters.

Вакцина NovaVax показала ефективність 96%: її будуть застосовувати в Україні

Novavax (фото з відкритих джерел)

Третя фаза випробування вакцини NVX CoV2373 проходила в Великобританії. Так, в дослідженні, яке було проведено в Великій Британії, взяли участь понад 15 тисяч осіб у віці від 18 до 84 років, старше 65 років були 27% з них. Вакцина показала 100% ефективність у запобіганні серйозного перебігу захворювання і смерті.

Тим часом Україна вже домовилася про постачання вакцини Novavax. Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов вже анонсував поставки вакцини від коронавірусу NovaVax. Компанія надасть Україні 10 млн доз вакцин.

Нагадаємо, з 11 березня, Данія призупиняє вакцинацію від коронавірусу препаратом компанії AstraZeneca. Повідомляється, що таке рішення було прийнято після випадку утворення тромбів після вакцинації у пацієнта. Про це йдеться в заяві Управління охорони здоров'я Данії,

Уточнюється, що вакцинація AstraZeneca призупиняється в зв'язку з "серйозними випадками утворення тромбів серед вакцинованих людей". В той самий час відомство не стверджує про прямий зв'язок між вакциною і утворенням тромбів. "Ми і Датське агентство з лікарських засобів повинні реагувати на повідомлення про можливі серйозні побічні ефекти, що надходять як з Данії, так і з інших європейських країн", — йдеться в заяві директора Управління охорони здоров'я Данії Сорен Бростром. Відомо, що в Данії поки зафіксовано один такий випадок. На даний момент проводиться розслідування. Також повідомляється, що ще шість європейських країн припиняють використання вакцини AstraZeneca . Зокрема, Австрія — після летального випадку у вакцинованого від порушень згортання крові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини