Головна Новини Суспільство медицина Вакцина не зупинить коронавірус - заява ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Вакцина не зупинить коронавірус - заява ВООЗ

Вакцина не замінить інші інструменти в боротьбі з коронавірусом, - голова ВООЗ

16 листопада 2020, 16:22
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я налаштована песимістично в відношення розроблюваних вакцин від коронавірусу. Основний функціонер вважає, що сама по собі вакцина не зможе покінчити з пандемією. Таку думку висловив глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус у себе в Twitter.

Вакцина не зупинить коронавірус - заява ВООЗ

"З самого початку пандемії COVID-19 ми знали, що вакцина буде необхідна, щоб контролювати пандемію. Але важливо розуміти, що вона доповнить інші інструменти, а не замінить їх", — написав Гебрейесус.

Також, чиновник додав, що спочатку вакцину будуть доставляти лише пріоритетним категоріям громадян, до яких увійдуть медики, люди похилого віку і люди з хронічними захворюваннями.

Глава ВООЗ понадіявся, що таким чином знизиться кількість смертей і дасть можливість медичній системі більш ефективно протистояти вірусу. Однак, шляхів просування та розширення ще досить, зазначив керівник ВООЗ.

Як повідомляв портал "Коментарі", перша партія вакцини від Covid-19 може потрапити в Україну вже навесні-влітку 2021 року. Про це повідомив глава Офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Ярно Хабіхт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини