Головна Новини Суспільство медицина В уряді пояснили, чи введуть в Україні паспорти вакцинації
commentss НОВИНИ Всі новини

В уряді пояснили, чи введуть в Україні паспорти вакцинації

Ковід-паспорт повинен бути міжнародним документом, вважає Михайло Радуцький

7 квітня 2021, 18:27
Поділіться публікацією:

Вакцинація від коронавірусу в країнах світу відбувається з різною швидкістю. Українці поки дуже повільно просуваються в цьому напрямку. Це не заважає появі новин про ймовірну необхідність обзавестися так званим "ковід-паспортом", який підтверджуватиме факт щеплення проти коронавірусу. Думку керівника комітету ВР з питань здоров'я нації Михайла Радуцького щодо цього повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В уряді пояснили, чи введуть в Україні паспорти вакцинації

Ковід-паспорт поки не є гострою необхідністю. Фото: Getty Images

На думку урядовця, міркувати про "обов'язковість" у контексті паспортів вакцинації наразі все ще немає сенсу. На підтвердження своїх слів Радуцький наводить світову статистику отриманих антиковідних щеплень, яка загалом не перевищує навіть 1% від усього населення планети.

Михайло Радуцький вважає, що поки подібні документи є, швидше, інформприводом для різних медіа, аніж реальною необхідністю. При цьому нардеп зазначає, що рішення про "ковід-паспорти" має бути міжнародним, ніж конкретно національним.

Такий підхід, впевнений чиновник, знадобиться при перетині кордонів різних держав під час подорожей. Як приклад Радуцький нагадав спеціальні бланки, які використовувалися в світі після епідемії небезпечної жовтої лихоманки.

При цьому у випадку з коронавірусною хворобою, передбачає чиновник, будуть тестуватися не паперові, а електронні підтвердження про вакцинацію. Визнання певного міжнародного документа, на думку Радуцького, допоможе уникнути багатьох бюрократичних проблем щодо визнання "локальних" "ковід-паспортів" іншими державами.

Прогнозів стосовно конкретних термінів появи подібних документів як у світі, так і в Україні Михайло Радуцький не робить. Зазначає лише, що український уряд у боротьбі з пандемією робить все для виконання міжнародних санітарних норм.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" детально розбирали разом з експертами плюси і мінуси введення паспортів вакцинації в Україні. Подробиці шукайте в нашому матеріалі.

Також на порталі можна дізнатися про те, з якими хворобами може бути пов'язаний COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини