Головна Новини Суспільство медицина В Україні значно збільшилася кількість нових випадків COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні значно збільшилася кількість нових випадків COVID

Найбільшу кількість хворих зареєстрували в Києві

22 квітня 2021, 08:14
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що станом на сьогодні, 22 квітня, в країні виявили 16 235 нових випадків інфікування коронавірусом. Зокрема, COVID діагностували у 663 дітей та 319 медпрацівників. Дані очільник МОЗ оприлюднив на сторінці в Facebook.

В Україні значно збільшилася кількість нових випадків COVID

В Україні значно збільшилася кількість нових випадків COVID - фото з відкритих джерел

Степанов повідомив, що найбільшу кількість хворих зафіксували в Києві, Харківській, Запорізькій, Дніпропетровській та Київській областях.

Також за минулу добу видужало 18 831 особа, доставили до лікарні 3 904 пацієнти, а також зареєстрували 470 випадків смерті від наслідків коронавірусного захворювання.

За весь час пандемії в Україні коронавірус діагностували у 1 990 353 людей, змогли побороти захворювання 1 533 303 осіб, а також зафіксували 41 266 летальних випадків.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за словами провідного інфекціоніста країни Ольги Голубовської, наявність високого рівня антитіл до коронавірусу, не рятує від ризику зараження. За словами фахівця, раніше медична спільнота вважала, що третя хвиля пандемії коронавірусу, аналогічно з епідемією "іспанки", повинна протікати легше, ніж дві попередні. Однак тепер COVID зазнав значних мутацій, в результаті чого спрогнозувати подальший розвиток захворювання складно.

Також український лікар розповіла, що повторні зараження коронавірусом можуть відбуватися через появу нових штамів Covid-19. В Україні пацієнтам з коронавірусом не діагностується, який саме у них штам. При цьому експерт підкреслила, що вірус новий, все відбувається в реальному часі, тому конкретні висновки можна буде робити тільки після завершення пандемії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини