Головна Новини Суспільство медицина В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає

Укрзалізниця перевозитиме в вагонах-госпіталях поранених громадян

27 квітня 2022, 11:36
Поділіться публікацією:

На залізниці курсуватиме евакуаційний потяг-госпіталь, де вагони переоснащені під палати та є інтенсивна терапія. 26 квітня потяг здійснив свій перший рейс. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я.

В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає

Медпотяг, фото МОЗ / Фейсбук

До запуску госпіталя на коліях долучилися Міністерство, міжнародна гуманітарна організація "Лікарі без кордонів" та Укрзалізниця. Вагонами евакуюватимуть  громадян з травмами, пораненнями, в тяжкому стані з місць, біля яких тривають бої з російськими окупантами. Пацієнтів доставлятимуть під наглядом медиків та із застосуванням апаратури для підтримки життєдіяльності до спеціалізованих лікарень для операційного втручання та подальшого лікування.

З початку військової агресії росії 24 лютого, спеціальні медичні потяги із зон бойових дій перевезли майже 300 пацієнтів разом із членами їхніх сімей. Триває набір молодшого медичного персоналу інтенсивної терапії для роботи в потязі.

Як повідомляв портал "Коментарі", американські вчені повідомили про перше одужання від ВІЛ. Карл Діффенбах, директор відділу боротьби зі СНІДом Національного інституту алергії та інфекційних захворювань, говорить, що це дає надію на перемогу над вірусом. Передовий метод лікування полягає в пригніченні імунної системи людини за допомогою хіміотерапії, а іноді й опромінення.

Також ми писали, що психолог дав поради щодо ментального здоров'я під час війни. Як допомогти собі та рідним, не розгубитися в кризовій ситуації розповідаємо в серії статей. Наш експерт — військовий психолог, викладачка психології НУХТ м. Київ Наталія Шейко.

В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 2
В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 3
В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 4
В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 5
В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 6
В Україні запустили потяг-госпіталь: як він виглядає - фото 7



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини