Головна Новини Суспільство медицина В Україні зафіксували заразніший підвид мутації "Омікрон": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні зафіксували заразніший підвид мутації "Омікрон": подробиці

Сьогодні цей варіант не фіксується масово серед українців

18 лютого 2022, 12:49
Поділіться публікацією:

За словами заступника міністра охорони здоров'я України, головного санлікаря країни Ігоря Кузіна, в Україні є поодинокі випадки інфікування новим варіантом коронавірусної мутації "Омікрон" —   BA.2. Про це пише РБК-Україна, посилаючись на заяву урядовця.

В Україні зафіксували заразніший підвид мутації "Омікрон": подробиці

В Україні зафіксували заразніший підвид мутації "Омікрон" - фото з відкритих джерел

"Щодо варіантів BA.1, BA.2 — так, вони зареєстровані на території України. Поки що це поодинокі випадки, і насправді коли ми подивимося на ось ці підвиди, підтипи штаму "Омікрон," то справді цей другий варіант викликає занепокоєння ...", — наголосив Кузін.

Головний санітарний лікар також додав, що на сьогодні цей варіант не фіксується масово. Здебільшого заражені люди, які повертаються в Україну з інших країн.

Варіант "Омікрону" BA.2. вже отримав назву "невидимий", у зв'язку з тим, що він не має генетичного маркера, який використовувався вченими, щоб відрізнити BA.1 від раніше домінуючої мутації "Дельта".

Вчені з Данії, за результатами досліджень, дійшли висновку, що BA.2. є більш заразним, ніж "Омікрон" BA.1.

При цьому, за попередніми даними, існуючі вакцини проти коронавірусу здатні захистити від цього варіанту мутації.

Зазначимо, що Вірус BA.2 – підваріант штаму коронавірусу "Омікрон" – не просто поширюється швидше, ніж його далекий родич, він також може спричинити більш серйозні захворювання. BA.2 дуже мутований в порівнянні з оригінальним вірусом. Він також має десятки змінених генів, що відрізняються від оригінального штаму "Омікрон", що робить його таким же відмінним від останнього пандемічного вірусу, як альфа-, бета-, гамма-і дельта-варіанти один від одного.

Раніше на порталі "Коментарі" — Лікар розповів, чи потрібно бити антибіотики при коронавірусі, якщо ви не госпіталізовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини