Головна Новини Суспільство медицина В Україні з'явиться "Гаряча лінія» для допомоги онкохворим та їх родичам
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явиться "Гаряча лінія» для допомоги онкохворим та їх родичам

Звернувшись в call-центр, людина може також скористатися послугою замовлення трансферу до медичного закладу, де він або його родич проходить лікування

1 вересня 2020, 23:50 comments1069
Поділіться публікацією:

Запуск всеукраїнської цілодобової безкоштовної гарячої лінії від фундації "Варто жити" для онкологічних хворих та їхніх родичів запрацює вже цієї осені. Про це повідомляє прес-служба Міністерства здоров'я України на сторінці в Facebook.

В Україні з'явиться "Гаряча лінія» для допомоги онкохворим та їх родичам

Фото: Facebook МОЗ

Call- центр надаватиме консультативну професійну допомогу для онкопацієнтів і тих, чий близька людина бореться з хворобою.

"У числі найпоширеніших емоційних станів онкохворих — паніка, страх, апатія, депресія. Вкрай рідко людина може впоратися з такою емоційною напругою самостійно, тому для допомоги в боротьбі з хворобою активісти разом з Міністерством охорони здоров'я планують відкрити унікальний сall-центр", — повідомили в міністерстві.

У свою чергу, фундація "Варто жити" інформує про те, що, звернувшись в call-центр, людина може розраховувати на підтримку від онкопсихолога, отримати відповіді на хвилюючі питання з приводу діагнозу і лікування, а також скористатися послугою замовлення трансферу до медичного закладу, де він або його родич проходить лікування.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Україні стало більше хворих з важким перебігом коронавирусной хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ольга

13 травня 2022, 20:59

У моего отца нашли рак кишечника и злокачественную опухоль легких ,плюс метастазы в другие органы. Потерял более 15 кг веса. Онколог при таких страшных диагнозах говорит будьте дома , пройдите все анализы и приходите потом , дадим таблетки . Он еле стоит на ногах, ему запрещают госпитализацию . Дорога отнимает много сил у отца , мы иногородние ,поездка это как билет в один конец . Как быть ?


Новини