Головна Новини Суспільство медицина В Україні з'явились перші ліки від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з'явились перші ліки від COVID-19

Препарати передали США, як гуманітарний вантаж

29 вересня 2021, 10:44
Поділіться публікацією:

З минулого тижня по регіонам України розпочали розвозити ліки від коронавірусу. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комаріда.

В Україні з'явились перші ліки від COVID-19

Ліки, фото з відкритих джерел

Ліки під назвою Бамланівімаб та Етесевімаб вироблені у США. В Україну їх передали за сприяння посольства, як гуманітарний вантаж. Ліки боряться з хворобою завдяки моноклональним антитілам. 

"Моноклональні антитіла — це білки, розроблені в лабораторії з одної клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією COVID-19. Вони зливаються зі спайковим білком вірусу ковіду і так блокують його прикріплення до клітин людини", — повідомляє Олександр Комаріда.

Такі ліки можна призначати усім, хто захворів на коронавірус, окрім тих людей, що потребують кисню. Протягом тижня вони будуть у кожній області, обіцяють у МОЗі. У відомстві відзначають, що днями Європейська комісія підписала контракт на постачання подібних препаратів до ЄС і уклала рамкову угоду з фармацевтичною компанією Eli Lilly.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, навіщо тварин у зоопарках почали щеплювати від коронавірусу. Співробітники зоопарку Нової Англії на північному сході США почали вакцинацію мешканців, сприйнятливих до COVID-19. Вакцину розробили спеціально для тварин Zoetis, глобальна ветеринарна компанія пожертвувала більше 11000 доз, щоб допомогти захистити здоров'я і благополуччя більше 100 видів ссавців, що мешкають у майже 70 зоопарках, а також в інших установах по догляду за тваринами. Вакцина була дозволена на індивідуальній основі Міністерством сільського господарства США і відповідними ветеринарами штату. Зоопарк Нової Англії отримав дозвіл на введення вакцини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини