Головна Новини Суспільство події Навіщо тварин у зоопарках почали щеплювати від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо тварин у зоопарках почали щеплювати від коронавірусу

В американських зоопарках Franklin Park і Stone почали вакцинувати тварин від коронавірусу

23 вересня 2021, 16:50
Поділіться публікацією:

Співробітники зоопарку Нової Англії на північному сході США почали вакцинацію мешканців, сприйнятливих до COVID-19. Про це йдеться на сайті зоопарків Franklin Park і Stone.

Навіщо тварин у зоопарках почали щеплювати від коронавірусу

Вакцина від коронавірусу в зоопарку, фото з відкритих джерел

Вакцину розробили спеціально для тварин Zoetis, глобальна ветеринарна компанія пожертвувала більше 11000 доз, щоб допомогти захистити здоров'я і благополуччя більше 100 видів ссавців, що мешкають у майже 70 зоопарках, а також в інших установах по догляду за тваринами.

Вакцина була дозволена на індивідуальній основі Міністерством сільського господарства США і відповідними ветеринарами штату. Зоопарк Нової Англії отримав дозвіл на введення вакцини.

"Попри те, що у нас не було випадків зараження COVID-19 серед тварин у зоопарку Нової Англії, в зоопарку Франклін-Парк і в Кам'яному зоопарку ця вакцина є важливою профілактичною мірою для захисту видів, сприйнятливих до зараження вірусом", — сказав старший ветеринар Департаменту здоров'я тварин зоопарку Нової Англії.

У зоопарку Нової Англії насамперед будуть вакциновані види з найвищим рівнем ризику, включаючи приматів, котячих (включаючи левів, тигрів і сніжних барсів) і куницевих (тхорів і північноамериканських річкових видр).

Подібно вакцині, розробленої для людей, вакцина Zoetis вводиться двома дозами з інтервалом приблизно у чотири тижні. За оцінками, для повної вакцинації всіх видів, що знаходяться в зоні ризику, у зоопарку Франклін-Парк і Стоун-зоопарк буде потрібно від трьох до чотирьох місяців.

З самого початку пандемії команда по здоров'ю тварин стежить за останньою науковою літературою про сприйнятливість тварин і знаходиться в тісному контакті з колегами-ветеринарами з інших установ, акредитованих Асоціацією зоопарків і акваріумів.

Команда також внесла зміни у процедури, щоб забезпечити здоров'я і безпеку тварин, що знаходяться під нашою опікою. Застосовувані в цей час профілактичні заходи включають носіння належного захисного спорядження, маскування і соціальне дистанціювання від вразливих видів.

Zoetis має довгу історію підтримки ветеринарів зоопарків, щоб допомогти їм забезпечити високий рівень догляду за тваринами, що живуть в їх громадах зоопарків, і активно працює над захистом тварин у всьому світі від виникаючих серйозних захворювань. Принаймні 75% виникають інфекційних захворювань мають тваринне походження, включаючи COVID-19.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що в Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna і Comirnaty/Pfizer-BioNTech.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини