Головна Новини Суспільство медицина Чому в Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna і Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому в Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna і Pfizer

Перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге - можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки

17 вересня 2021, 14:10
Поділіться публікацією:

Міністерство охорони здоров'я України дозволило комбінувати вакцини Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Про це МОЗ зазначає у телеграм-каналі.

Чому в Україні дозволили комбінувати вакцини Moderna і Pfizer

Moderna і Pfizer, фото з відкритих джерел

Відтепер, якщо перше щеплення громадянину провели вакциною Moderna, друге — можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки.

"У випадку, коли перше щеплення проведено вакциною Moderna, друге — можна робити Comirnaty/Pfizer-BioNTech та навпаки", — йдеться у повідомленні.

Інтервал між першою і другою дозами становитиме 28 днів, наголосили у МОЗ. У МОЗ запевнили, що комбінування вакцин Moderna та Comirnaty/Pfizer-BioNTech — безпечне та ефективне.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2022 році на українців чекає ревакцинація, тобто введення третьої дози. Питання ревакцинації та щеплення дітей і людей із груп ризику від COVID-19 розглянуть фахівці Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики найближчим часом. Через два тижні рішення групи експертів оприлюднять, говорить очільник групи Федір Лапій. На порядок денний експертів з питань імунопрофілактики  винесено низку питань серед яких і можливість вакцинації дітей віком від 12 років. Також серед важливих питань порядку денного доцільність введення третьої дози вакцини від COVID-19 для людей з групи ризику, що мали тяжкий перебіг хвороби й чий організм погано реагує на вакцинацію. Після розгляду цих питань група експертів надасть свої рекомендації та висновки Міністерству охорони здоров'я.

Нагадаємо, у МОЗі розповіли, коли тепер можна отримати Ковід-сертифікатиТак званий "жовтий" сертифікат дозволить уникнути карантинних обмежень жовтого рівня. Він діятиме 120 днів. А зелений, коли людина отримала дві дози вакцини, означатиме про повний курс захисту і зняття всіх обмежень. Документ буде придатним 365 днів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://moz.gov.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини