Головна Новини Суспільство події Ревакцинація дорослих та вакцинація дітей в Україні: що говорять у МОЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Ревакцинація дорослих та вакцинація дітей в Україні: що говорять у МОЗ

Вирішуватиме ці питання Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики

14 вересня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

У 2022 році на українців чекає ревакцинація, тобто введення третьої дози. Питання ревакцинації та щеплення дітей і людей із груп ризику від COVID-19 розглянуть фахівці Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики найближчим часом. Про це повідомляє УНІАН.

Ревакцинація дорослих та вакцинація дітей в Україні: що говорять у МОЗ

Ревакцинація чекає українців в наступному році, фото з відкритих джерел

Через два тижні рішення групи експертів оприлюднять, говорить очільник групи Федір Лапій. На порядок денний експертів з питань імунопрофілактики  винесено ряд питань серед яких і можливість вакцинації дітей віком від 12 років.

Також серед важливих питань порядку денного доцільність введення третьої дози вакцини від COVID-19 для людей з групи ризику, що мали тяжкий перебіг хвороби й чий організм погано реагує на вакцинацію. Після розгляду цих питань група експертів надасть свої рекомендації та висновки Міністерству охорони здоров'я.

За словами Федора Лапія, між двома дозами треба робити перерву терміном на півроку.

На прес-конференції 14 вересня прем’єр Денис Шмигаль повідомив, що ревакцинація скоріш за все буде в 2022 році, адже вірус мутує й навіть науковці не мають остаточної відповіді на запитання "До чого готуватися?".

За його словами, суміщати вакцинацію та ревакцинацію не рекомендується. Дорослі українці мають отримати щеплення в цьому році, щоб у них почав формуватися імунітет.

В Україні наявні 10 мільйонів доз вакцин різних виробників, а пройшли вакцинацію приблизно 25% дорослих. Міністерство охорони здоров'я прагне провакцинувати усіх дорослих українців до початку 2022 року, наголосив прем'єр.

Як повідомляв портал "Коментарі", в МОЗ просять батьків школярів мотивувати вчителів робити щеплення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини