Головна Новини Суспільство події У МОЗ просять батьків школярів мотивувати вчителів робити щеплення
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ просять батьків школярів мотивувати вчителів робити щеплення

У МОЗ закликають вчителів активніше вакцинуватися проти коронавируса

14 вересня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

Вчителі в Україні потрапляють в групу ризику зараження коронавірусом (COVID-19). Вони можуть захворіти самі, а також бути рознощиками інфекції. Як передає видання "Коментарі", про це в інтерв'ю "Лізі" розповів головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

У МОЗ просять батьків школярів мотивувати вчителів робити щеплення

Школа Фото: RSH.DE

Він зазначив, як показує практика в європейських країнах і США, спалахи захворюваності COVID-19 починаються саме з навчальних закладів. Саме там відбувається поширення інфекції. Ігор Кузін зазначив, альтернативи тому, щоб не вакцинувати вчителів і викладачів просто немає. Тому вчителям, які ще не можуть зважитися на вакцинацію, потрібно прийняти для себе рішення і погодитися зробити щеплення. Тим більше, що сьогодні в Україні є вакцини провідних виробників в необхідній кількості. Немає ніяких проблем з тим, щоб привитися.

Окремо медик зупинився на тому, що батьки школярів не повинні залишатися в стороні. Вони можуть теж мотивувати вчителів більш активно вакцинуватися, адже тоді повноцінний навчальний процес не буде перерваний і діти будуть відвідувати навчальні заклади, не переходити на "дистанційку". При цьому Кузін додав, що кожен вчитель має право не повідомляти, щеплений він проти коронавірусу чи ні. Інша справа, що вони повинні переконувати педагогів піти на вакцинацію. Щороку вчителі проходять медогляди, в укладанні обов'язково вказується — вакцинована людина чи ні.

Ігор Кузін підкреслив, що в питанні вакцинації не може йти мова про те, щоб ставити педагогів перед фактом — або вакцинація і робота, або ж звільнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — показники COVID-госпіталізації ростуть: в МОЗ "беруть на олівець" перші 6 областей.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини