Головна Новини Суспільство медицина В Україні впроваджують бустерну дозу вакцини проти COVID-19, але щепитися зможуть не всі
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні впроваджують бустерну дозу вакцини проти COVID-19, але щепитися зможуть не всі

Літні люди зможуть щепитися бустерною дозою через шість місяців після другого щеплення

4 січня 2022, 15:06
Поділіться публікацією:

Голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко підписав наказ, яким запроваджується бустерна доза вакцини проти коронавірусу в Україні для людей віком від 60 років. Про це міністр повідомив на своїй сторінці у Facebook.

В Україні впроваджують бустерну дозу вакцини проти COVID-19, але щепитися зможуть не всі

В Україні впроваджують бустерну дозу вакцини проти COVID-19 - фото з відкритих джерел

"Ми дозволили бустерну дозу вакцини проти COVID-19 для людей старше 60 років незалежно від того, якою вакциною вони щепилися", — написав очільник МОЗ.

За словами Ляшка, люди похилого віку зможуть прищепитися бустерною дозою через шість місяців після другого щеплення. Оптимальним є період від шести до дев'яти місяців.

Відомо, що перевага надаватиметься м-РНК-вакцинам. Такими є Moderna або Comirnaty/Pfizer. При цьому не має значення, яким саме препаратом щеплена людина до цього. Наприклад, якщо двічі було введено вакцину CoronaVac або Sinovac Biotech, то бустерну дозу рекомендовано вводити препаратом Comirnaty/Pfizer.

У разі відсутності м-РНК-препаратів бустерну дозу можна вводити іншою вакциною згідно з дозволеними схемами у нашій країні.

Міністр охорони здоров'я також додав, що тепер для основного курсу вакцинації після щеплення Moderna або Pfizer можна використовувати вакцину AstraZeneca. При цьому мінімальний інтервал між дозами має становити 28 днів.

Віктор Ляшко також зазначив, що під час засідання НТГЕІ 5 січня вирішуватиметься питання запровадження бустерної дози вакцини проти коронавірусного захворювання решті категорій населення.

Раніше у матеріалі інтернет-видання "Коментарі" повідомлялося, чому так багато вакцинованих людей заражаються коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини