Головна Новини Суспільство медицина В Україні вперше відкриють мобільний шпиталь для пацієнтів із COVID-19: у якій області
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше відкриють мобільний шпиталь для пацієнтів із COVID-19: у якій області

У цьому регіоні ситуація з коронавірусом є критичною

17 лютого 2021, 18:51
Поділіться публікацією:

В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на коронавірус. Такий крок змушені зробити через критичну ситуацію в Івано-Франківській області. Про це пише голова комітету з питань здоров'я нації ВРУ Михайло Радуцький у своєму Telegram-каналі.

В Україні вперше відкриють мобільний шпиталь для пацієнтів із COVID-19: у якій області

Фото з відкритих джерел

Так, відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій в області. Адже за останню добу кількість хворих на коронавірус у регіоні збільшилась майже на 30%, а за місяць — вчетверо. Крім того, в багатьох населених пунктах заповненість лікарень, відведених під пацієнтів з COVID-19, складає понад 90%, а у деяких медзакладах навіть 100%.

Тому з 22 лютого тут посилять карантинні обмеження: заборонять усі масові, розважальні, релігійні заходи, зачинять заклади громадського харчування. Планується додати 600 ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, а також розгорнути тимчасовий шпиталь на 250 місць на базі Богородчанської лікарні. Буде визначено маршрути госпіталізації до лікарень сусідніх областей.

Як зазначив Радуцький, загалом в Україні ситуація з епідемією міняється на краще. І, дійсно, в різних регіонах країни різна епідеміологічна ситуація.

"Наприклад, у Херсонській області за минулу добу було виявлено 15 нових хворих на COVID-19, у Івано-Франківській – 646. Зрозуміло, що в цих регіонах повинні діяти різні рівні карантинних обмежень", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні з нового тижня діятиме адаптивна модель карантину. Але обмеження до кожного із рівнів небезпеки змінили. Дізнайтеся, що буде заборонено, а що – дозволено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/radutsky/560
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини