Головна Новини Суспільство медицина В Україні вперше успішно відбулася трансплантація нирок і серця трьом пацієнтам від одного померлого донора
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні вперше успішно відбулася трансплантація нирок і серця трьом пацієнтам від одного померлого донора

Згода родичів померлого рівнянина дозволило врятувати життя відразу трьох людей

13 липня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

Українська медицина має нові успіхи. Вчора, 12 липня, в нашій країні була вперше здійснена успішна трансплантація нирок двом дітям одночасно від одного посмертного донора. Причому померлий чоловік також "пожертвував" своє серце дорослому пацієнту.

В Україні вперше успішно відбулася трансплантація нирок і серця трьом пацієнтам від одного померлого донора

В "Охматдиті" вперше відбулася успішна трансплантація нирок від посмертного донора відразу двом дітям. Фото з відритих джерел

9-річні дівчинка і хлопчик постійно потребували діалізу й були змушені цілодобово проживати в стінах "Охматдиту", поки їм не трансплантували по нирці.

Сама операція і пожертвування від померлого стали можливими завдяки згоді родичів. Чоловік, попри дії лікарів, помер у Центральній міській лікарні Рівного — в його організмі відбулися незворотні зміни й медики констатували смерть мозку. Тобто серцебиття пацієнта відбувалося тільки за допомогою медапаратури.

Єдина державна інформаційна система трансплантації після отримання згоди на трансплантацію визначилася з парами донор-реципієнта і зробила додаткові дослідження для підтвердження імунологічної сумісності організмів дітей і рівнянина.

Також безпосередньо в лікарні Рівного кардіотрасплантологічною командою Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова була успішно проведена операція із трансплантації серця чоловікові. Нирки померлого були транспортовані до Києва. При цьому медикам в їх перевезенні допомагали патрулі МВС і Державної патрульної поліції.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко висловив подяку правоохоронцям, а також висловив побажання, щоб всі діти, які зараз проживають в "Охматдиті", "отримали донорські органи та мали щасливе дитинство". Зараз у стінах цього закладу знаходяться 24 дітей, які чекають трансплантації органів від донорів.

Перша ж операція пересадки нирки дитині від мертвого донора в Україні відбулася в грудні минулого року, про що писали "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

hhgfhgf

14 липня 2021, 12:57

https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv1.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv2.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv3.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv4.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv5.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv6.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us01.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us02.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us03.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us04.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us05.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us06.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au1.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au2.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au3.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au4.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au5.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast1.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast2.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast3.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast4.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast5.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-blues-v-maroons-uk01.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-blues-v-maroons-uk02.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-blues-v-maroons-uk03.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-blues-v-maroons-uk04.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-blues-v-maroons-uk05.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-sta-v-of-ori-liv-au01.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-sta-v-of-ori-liv-au02.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-sta-v-of-ori-liv-au03.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-sta-v-of-ori-liv-au04.html https://facultyclub.stanford.edu/rbc/videos-sta-v-of-ori-liv-au05.html


Новини