Головна Новини Суспільство медицина В Україні тестуватимуть нову вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні тестуватимуть нову вакцину від COVID-19

На території України проходитимуть клінічні випробування нової вакцини від коронавірусної інфекції

31 жовтня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

В Україні проходитиме тестування нового щеплення від COVID-19, яке розроблено міжнародною французькою фармацевтичною компанією Sanofi. Відповідну заявку подало Міністерство охорони здоров'я.

В Україні тестуватимуть нову вакцину від COVID-19

В Україні тестуватимуть нову вакцину / фото: Shutterstock

Відомо, що йдеться про дві ад'ювантні вакцини на основі рекомбінантної технології. Серед них – вакцина проти коронавірусу, створена на основі штучно відтворених фрагментів S-білка коронавірусу.

Генеральний менеджер українського підрозділу Sanofi Рамі Мруа зазначив, що під час клінічних випробувань на дорослих новий препарат показав ефективність понад 95%.

Крім того, у компанії розробили чотиривалентну вакцину проти грипу. Обидва препарати поєднують те, що є рекомбінантними ад'ювантами. Їхньою перевагою є те, що вони можуть зберігатися в холодильнику при температурі від 2 до 8 градусів.

На території України проводитиметься третя фаза досліджень, результати двох попередніх фаз підтвердили безпеку та високу ефективність вакцини-кандидата. Усі учасники отримають 2 ін'єкції з інтервалом 21 день. Після цього за ними спостерігатимуть упродовж року.

У Sanofi вважають, що на ринку вакцина з'явиться наприкінці 2021 чи на початку 2022 року. Однак для цього потрібне схвалення від регуляторних органів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням "вимкнути соцмережі та включити мозок", швидше приймаючи рішення про вакцинацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Міністерство охорони здоров'я перерахувало виняткові випадки, в яких не можна робити щеплення від коронавірусної інфекції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини