Головна Новини Суспільство медицина В Україні новий випадок зараження поліомієлітом: МОЗ починає примусову вакцинацію дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні новий випадок зараження поліомієлітом: МОЗ починає примусову вакцинацію дітей

Випадок зараження поліомієлітом у дворічної дитини зафіксували на Закарпатті

25 січня 2022, 09:25
Поділіться публікацією:

Симптоми поліомієліту у дитини з’явились більше місяця тому, коли він перебував у медзакладі з зовсім іншим діагнозом. Тоді лікарі відправили аналізи до експертів референс-лабораторії Всесвітньої організації охорони здоров’я в Гельсінкі і вчора, 24 січня, там підтвердили, що дитина інфікувалась саме цієї хворобою. У двохрічного хлопчика розвинувся млявий параліч ніг. Про це повідомляють у міністерстві охорони здоров’я України, передає портал "Коментарі". 

В Україні новий випадок зараження поліомієлітом: МОЗ починає примусову вакцинацію дітей

В Україні новий випадок поліомієліту. Фото з відкритих джерел

"Зі слів мами хворої дитини, вони відмовилися від вакцинації, тому малюк не був щеплений. Наразі триває епідеміологічне розслідування можливого джерела інфекції", — зазначили у міністерстві. 
Оскільки це вже не перший випадок інфікування поліомієлітом в Україні за останні кілька місяців, у МОЗ анонсували масову вакцинацію від поліомієліту з 1 лютого 2022 року. Нагадаємо, раніше випадки зараження фіксували у Закарпатській та Рівненській областях.

На першому етапі вакцинації щеплення отримати повинні усі діти від 6 місяців до 6 років, які не були вчасно вакциновані. Для цього використовуватимуть інактивовану вакцину. На цьому етапі планується охопити 140 тисяч дітей.

На другому етапі у МОЗ вирішили вакцинувати від поліомієліту оральною вакциною усіх дітей до 6 років, незалежно від того, отримали вони всі дози раніше, чи ні. На цьому етапі охопити планують 550 тисяч українських дітей. 

Щеплення робитимуть усім безкоштовно. Для цього потрібно звернутись до сімейного лікаря. 

У МОЗ нагадують, що не існує ліків від поліомієліту, а параліч, який розвивається у випадку інфікування є незворотнім. Єдиним способом захистити дітей, які є найбільш вразливі перед цією хворобою, є вакцинація. Її слід провести у віці 2, 4, 6, 18 місяців та 6 і 14 років. 

Читайте також: Українцям платитимуть за вакцинацію бустерною дозою: озвучена сума виплати




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини