Головна Новини Суспільство медицина В України може з'явитися своя Covid-вакцина - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В України може з'явитися своя Covid-вакцина - деталі

За словами міністра охорони здоров'я, в Україні вже є два кандидати на вакцину проти COVID-19

27 квітня 2021, 07:40
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що невдовзі Україна зможе розробити власну вакцину від коронавірусу. Про це розповів глава міністерства охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова".

В України може з'явитися своя Covid-вакцина - деталі

Вакцина від коронавірусу може розроблятися в Україні - деталі. Фото: rbk.ru

За словами міністра, нині в Україні є два препарати, які можуть стати основою для вакцини.

"Що стосується української розробки, української вакцини — у нас дійсно є вже два кандидати на вакцину", — зазначає Максим Степанов.

Поки один кандидат у вакцини тільки проходить доклінічні дослідження. Розробники другого препарату уже досягли стабілізації лікарської форми.

За словами Максима Степанова на розробку та тестування вакцини проти коронавірусу виділили 100 мільйонів гривень з державного бюджету. Проте, як зазначає сам міністр, цих грошей не вистачить, тож потрібно буде виділяти додаткові кошти.

Ще однією важливою умовою для створення вакцини в України є наявність потужностей для виробництва вакцин.

Нагадаємо, що раніше президент України Володимир Зеленський заговорив про власну лабораторію з виробництва ліків і вакцин від коронавірусу. "Коментарі" попросили експертів оцінити цю ідею і пояснити, наскільки вона актуальна і може бути реалізована. Думки щодо цього питання читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" розповідав, що американська компанія Pfizer виявила в Мексиці і Польщі підроблені вакцини від коронавірусу. Відомо, що препаратом-підробкою встигли вакцинувати близько 80 осіб в Мексиці. Одна доза такої вакцини коштувала близько тисячі доларів. У Польщі ж фальшиву вакцину оперативно вилучили. Детальніше про скандальну ситуацію читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://svoboda.ictv.ua/ua/
comments

Обговорення


Новини