Головна Новини Суспільство медицина В Україні може з'явитися свій штам COVID
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні може з'явитися свій штам COVID

Це станеться, якщо будуть фіксувати досить активне зараження і передачу вірусу

4 червня 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

За словами викладача Школи охорони здоров'я НаУКМА, інфекціоніста Володимира Курпіти, ймовірність того, що в нашій країні з'явиться свій коронавірусний штам, не можна виключати. Однак це може статися за певних умов, пише РБК-Україна.

В Україні може з'явитися свій штам COVID

Коронавирус - фото з відкритих джерел

Фахівець вважає, що поява нової мутації COVID може статися, якщо в Україні будуть фіксувати досить активне зараження і передачу вірусу.

"Зараз у нас відбувається падіння захворюваності, але все одно щодня реєструють тисячі випадків коронавірусної інфекції. Тому потрібен ретельний моніторинг і секвенування зразків вірусу в Україні", — заявив інфекціоніст.

Нагадаємо, що фахівець Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із боротьби з коронавірусною пандемією доктор Девід Набарро заявив про можливу появу мутацій COVID, стійких до існуючих препаратів для вакцинації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Всесвітній організації охорони здоров'я з більшою уважністю стежать за поширенням чотирьох штамів коронавірусного захворювання. Серед них і нещодавно виявлена мутація із В'єтнаму. За словами представника ВООЗ Марії ван Кхеркове, різновид нового коронавірусного штаму вже добре відома експертам. Ця мутація вірусу "народилася" через "зустрічі" британського та індійського штамів. Відзначається, що "в'єтнамський" штам куди небезпечніше своїх попередників. Все тому, що він легше і швидше поширюється повітряним шляхом, а, відповідно, є більш заразним.

У матеріалі нашого видання також можна прочитати , що розвідка Сполучених Штатів Америки дізналася нову інформацію про походження коронавірусу. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини