Головна Новини Суспільство медицина В Україні бустерну дозу можна отримати прямо на вокзалі: у яких містах є така можливість
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні бустерну дозу можна отримати прямо на вокзалі: у яких містах є така можливість

Бустерну дозу можна отримати в пунктах вакцинації на 18 залізничних вокзалах України

20 січня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

В Україні почали вакцинувати українців бустерною зоною від коронавірусу прямісінько на залізничних вокалах. Про це у своєму Telegram каналі повідомило підприємство "Укрзалізниця", передає портал "Коментарі".

В Україні бустерну дозу можна отримати прямо на вокзалі: у яких містах є така можливість

Вакцинація бустерною дозою в Україні. Фото з відкритих джерел

Нині пункти вакцинації на залізничних вокзалах розгорнули у 18 містах України. Графік роботи пунктів вакцинації можна переглянути за посиланням.

"Це міста - Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Вінниця, Запоріжжя, Миколаїв, Суми, Полтава, Рівне, Хмельницький, Кривий Ріг, Коростень, Кам’янське, Конотоп, Коломия, Ковель та Шепетівка", — йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".

Нагадаємо, в Україні бустерну зону можуть отримати лише ті українці, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу і хочуть пролонгувати свій імунітет до цього захворювання, оскільки медики стверджують, що після вакцинації антитіла захищають людину лише певний проміжок часу.

Бустерні дози усім українцям МОЗ дозволило з 6 січня 2022 року. Нині це роблять вакцинами  Comirnaty (Pfizer) та Moderna.  Важливо: після отримання другої дози щеплення має пройти від шести до дев’яти місяців. 

Зазначимо, що з початку вакцинальної компанії  на залізничних вокзалах країни вакцинувались понад 121 тисяча українців. 

На сьогодні, 20 січня, за даними МОЗ, в Україні на коронавірусну інфекцію захворіло — 18 479 людей, одужало - 4 446, померли  - 131. Бустерну дозу вакцини вже зроблено  146 тисячам 105 громадянам, повний курс вакцинації у дві дози пройшли понад 14 мільйонів українців. 

Читайте також: В Україні офіційно скоротили термін дії COVID-сертифікатів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини