Головна Новини Суспільство події В Україні офіційно скоротили термін дії COVID-сертифікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні офіційно скоротили термін дії COVID-сертифікатів

Новий термін дії документа змінюється для трьох типів документа: внутрішнього, іноземного та міжнародного

20 січня 2022, 03:05
Поділіться публікацією:

Сьогодні Уряд ухвалив рішення скоротити термін дії "зелених" COVID-сертифікатів із 365 до 270 днів. Відповідні рішення було ухвалено на засіданні уряду. 19 січня відбулося засідання Уряду Кабінету Міністрів України, за результатами якого було офіційно затверджено термін дії "зелених" COVID-сертифікатів у Дії, що підтверджують вакцинацію від коронавірусної хвороби, скорочено з 365 днів до 270 днів. Новий термін дії документа змінюється на три типи документа: внутрішнього, іноземного та міжнародного.

В Україні офіційно скоротили термін дії COVID-сертифікатів

COVID-19 - фото з відкритих джерел

На засіданні Кабінету Міністрів України, Уряд ухвалив постанову, в якій йдеться про те, що українці від 60 років, зможуть придбати за кошти програми Підтримка лікарських засобів. “Уряд надав можливість людям віком від 60 років спрямувати кошти за отримання базового курсу щеплень від коронавірусної хвороби на придбання ліків. Ця вікова категорія є групою ризику та має супутні хронічні захворювання, що вимагають придбання додаткових лікарських засобів. Наразі їх можна придбати за рахунок засобів підтримки”, – зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, в акцини проти COVID-19, виготовлені з використанням технології мРНК, не викликають ускладнень вагітності у майбутніх матерів та їхніх дітей. Таку заяву зробив у вівторок, 18 січня, регулятор Європейського Союзу з лікарських засобів після детального огляду кількох досліджень. Про це повідомляє Reuters. Огляд, заснований на дослідженнях, у яких брали участь близько 65 тисяч вагітних жінок на різних термінах, не виявив жодних ознак підвищеного ризику ускладнень, викиднів, передчасних пологів або серйозних побічних ефектів від введення мРНК, повідомляє Європейське агентство з лікарських засобів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини