Головна Новини Суспільство медицина В світі створили першу вакцину від астми - деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

В світі створили першу вакцину від астми - деталі

Команда науковців розробила першу вакцину від астми, яка може захищати організм до 12 місяців

19 травня 2021, 09:03
Поділіться публікацією:

У світі працюють над розробкою першої вакцини від астми. Невдовзі препарат планують використовувати на людях (раніше ліки випробувалися тільки на тваринах). Про це повідомляє Nature Communications.

В світі створили першу вакцину від астми - деталі

Створено першу вакцину від астми - подробиці. Фото: rbk.ru

Створення вакцини стало можливим завдяки дослідженням Тулузького інституту інфекційних і запальних захворювань у Франції. Там вияснили, що дупілумаб — моноклональні антитіла, які використовують при лікуванні екземи, також ефективно полегшують симптоми важкої астми.

Варто зазначити, що навіть лікування дупілумабом може пом'якшити перебіг хвороби та симптоми. Проте ця речовина невигідна, оскільки коштує багато та потребує постійних ін'єкцій. Водночас вакцина досягає практично таких результатів та забезпечує рентабельні терапевтичні ефекти в довгостроковій перспективі.

Варто зазначити, що дана вакцина розроблена командами Infinity, Інституту Пастера в Парижі і французької біотехнологічної компанії Neovacs. Препарат поєднує в собі рекомбінантні цитокіни з білком-носієм.

Дослідження на тваринах показали, що вакцина здатна нейтралізувати алергічні реакції хронічної астми через шість тижнів після ін'єкції. При цьому дія щеплення може тривати до року.

Нагадаємо, що в України може з'явитися своя Covid-вакцина. Нині в Україні є два препарати, які можуть стати основою для ліків. За словами Максима Степанова на розробку та тестування вакцини проти коронавірусу виділили 100 мільйонів гривень з державного бюджету. Проте, як зазначає сам міністр, цих грошей не вистачить, тож потрібно буде виділяти додаткові кошти. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини