Головна Новини Суспільство медицина В одній з областей України дітей почали щеплювати від коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

В одній з областей України дітей почали щеплювати від коронавірусу

Дітей віком до 17 років щепили вакциною Pfizer

11 серпня 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

В Україні почали вакцинувати дітей від COVID-19. Так, в Кіровоградській області зробили 13 щеплень дітям 12-17 років з міст Кропивницький, Олександрія, Новомиргород та Мала Виска. 9 дітей отримали першу дозу, 4 дитини — другу дозу вакцини Pfizer. Про це Громадському розповіла головна санітарний лікар регіону Надія Оперчук. Це дані на ранок 11 серпня.

В одній з областей України дітей почали щеплювати від коронавірусу

Вакцинація дітей від коронавірусу, фото з відкритих джерел

За добу 10 серпня прищеплювали 3 дітей з Кропивницького і Олександрії.

Двоє 17-річних вихованців Новомиргородського психоневрологічного інтернату першу дозу вакцини отримали в квітні. Згода на щеплення отримали від опікунів, розповіла керівник відділу обласного департаменту охорони здоров'я Антоніна Кодрул.

"Діти щеплені вакциною Pfizer. В інструкції вакцини вказано, що щеплення з 16 років дозволено. Це соціальний заклад, усіх вихованців яких повинні були вакцинувати. Тим більше були дозволу опікунів. Якби опікуни не надали дозвіл, тоді, звичайно, не прищеплювали б" , — сказала Антоніна Кодрул.

Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом затвердило рекомендації Національної технічної групи експертів з імунопрофілактики про можливість вакцинації дітей старше 12 років вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech.

Вранці, 11 серпня, коронавірус підтвердили в 20796 жителів Кіровоградської області, серед яких 712 дітей і 1512 медпрацівників. Одужали 19772 чоловік, серед яких 694 дитини і тисячі чотиреста вісімдесят два медичних працівників. Від ускладнень захворювання померли 862 осіб, серед яких 4 дітей і 27 медиків.

Варто відзначити, що вперше вакцинувати дітей почали в Одеській області.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", в Україні може стати обов'язковою вакцинація від коронавірусу. Поки процес вакцинації проти коронавируса в Україні є суто добровільним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини