Головна Новини Суспільство медицина В МОЗ підтвердили підвищення зарплат медикам: скільки тепер заробляють медпрацівники
commentss НОВИНИ Всі новини

В МОЗ підтвердили підвищення зарплат медикам: скільки тепер заробляють медпрацівники

В МОЗ зробили заяву про заробітну плату медикам

2 лютого 2022, 13:04
Поділіться публікацією:

Коли тільки почалася пандемія, активно почали обговорювати питання стосовно того, що медики, які безпосередньо беруть участь у вирішення проблем з коронавірусом, отримують несправедливо маленьку заробітну плату. Тож Міністерством охорони здоров'я України було ухвалено рішення підвищити ставки медперсоналу, хоча, як переконані в МОЗ, лікарні і без цього надавали гідну зарплату своїм працівникам. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я. 

В МОЗ підтвердили підвищення зарплат медикам: скільки тепер заробляють медпрацівники

Медики - фото з відкритих джерел

У МОЗ навели в приклад Обласне територіальне об'єднання Краматорська. У пості зазначається, що середня зарплата лікарів в установі становила протягом 2021 року 22 тис. грн, а медсестер — приблизно 13 тис. грн. Якщо враховувати, що мінімальна зарплата в Україні наразі становить 6,5 тис. грн, а середня заробітна плата — 10 тис. грн., то дійсно медикам цієї лікарні платять більше.

На сайті МОЗ вказали й джерело доходу установи, зазначивши, що результату вдалося досягнути завдяки шести пакетам послуг державної програми про медичні гарантії.

"Такі приклади ще раз доводять, що завдяки якісному менеджменту медзаклади мають можливості для розвитку, а працівники — фінансову мотивацію", — зазначається на Facebook-сторінці МОЗ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", в Україні стрімко зростає захворюваність на новий штам "Омікрон" і головна характеристика щодо великої заразності штаму, що мутує, підтверджується. У МОЗ очікують, що на пік захворюваності "Омікроном" Україна вийде в середині лютого. З огляду на швидкість поширення "Омікрона" у МОЗ вважають, що незабаром новий штам витіснить "Дельту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини