Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ розповіли, коли чекають пікові показники захворюваності на Омікрон
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ розповіли, коли чекають пікові показники захворюваності на Омікрон

У середині лютого на систему охорони здоров'я в Україні чекають найбільші навантаження

2 лютого 2022, 12:35
Поділіться публікацією:

В Україні стрімко зростає захворюваність на новий штам "Омікрон" і головна характеристика щодо великої заразності штаму, що мутує, підтверджується. У МОЗ очікують, що на пік захворюваності "Омікроном" Україна вийде в середині лютого. Як передає видання "Коментарі", таким прогнозом під час брифінгу поділився головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

У МОЗ розповіли, коли чекають пікові показники захворюваності на Омікрон

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

З огляду на швидкість поширення "Омікрона" у МОЗ вважають, що незабаром новий штам витіснить "Дельту". Як показує практика та спалахи захворюваності в інших країнах, у середньому на це потрібно до 8 тижнів.

Ігор Кузін звернувся до українців серйозно поставитися до нового спалаху захворюваності, що охопила Україна. Насамперед, головний санлікар радить співвітчизникам дотримуватися карантинних заходів. Уникати контактів із тими людьми, які мають ознаки захворюваності, носити захисні маски, уникати великого скупчення людей закритих приміщеннях. Намагатися самому не контактувати з людьми, якщо з'явилися перші симптоми захворюваності.

Читайте також на порталі "Коментарі" — небезпека нового штаму "Омікрон" полягає в тому, що, захворювання дуже погано переносять діти. Якщо попередні штами в основному обходили дітей або маленькі пацієнти переносили хворобу без наслідків, як сезонну застуду, то тепер у низці випадків захворювання протікає з ускладненнями. Підтвердженням цього є те, що у низці областей 70-80% ліжко-місць в інфекційних лікарнях зайняті саме дітьми. Про це розповів голова Комітету Верховної Ради зі здоров'я нації Михайло Радуцький.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини